Τρίτη, 20 Αυγ.
32oC Αθήνα

Πύργος: Στο χειρουργείο 15χρονος που δέχτηκε χτύπημα στο μάτι με σκουπόξυλο από 16χρονο

Πύργος: Στο χειρουργείο 15χρονος που δέχτηκε χτύπημα στο μάτι με σκουπόξυλο από 16χρονο
ΦΩΤΟ istock

Ανάστατος ο Πύργος από τον σοβαρό τραυματισμό ενός 15χρονου παιδιού στο μάτι από 16χρονο που κρατούσε σκουπόξυλο. Ο ανήλικος τραυματίας οδηγήθηκε στο χειρουργείο, με τους γονείς του, να έχουν ήδη καταθέσει μήνυση.

Σοκάρει η βιαιότητα της επίθεσης σε ένα 15χρονο παιδί, με σκουπόξυλο, που έθεσε σε κίνδυνο την όρασή του. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στο χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο Πύργος συζητάει τα όσα έγιναν, με τους αστυνομικούς να ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης. Ως δράστης κατηγορείται από τους γονείς του ανήλικου τραυματία, ένας 16χρονος. Όπως λένε μετά την επίθεση και τον τραυματισμό του παιδιού τους, στο μάτι, άρχισε μαζί με τους φίλους του να απειλεί το θύμα, για να μην αποκαλύψει τίποτα.

Αρχικά ο 15χρονος έλεγε πως χτύπησε μόνος, φοβούμενος μην υπάρξει και συνέχεια. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισε να μιλήσει και να αποκαλύψει τα όσα είχαν συμβεί. Πλέον, μετά την χειρουργική επέμβαση, παραμένει για νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα.

Το περιστατικό διερευνάται πλέον από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ενώ σε βάρος του 16χρονου φερόμενου ως δράστη, η οικογένεια του 15χρονου τραυματία κατέθεσε μήνυση για πρόσκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο 15χρονος από τον Πύργο έχρηζε χειρουργικής επέμβασης, έπειτα από ισχυρό χτύπημα που φέρεται να δέχθηκε στο μάτι του από τον 16χρονο. Πιο συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από το οικογενειακό περιβάλλον του πρώτου, ο 16χρονος, άνευ λόγου και αιτίας και χωρίς να έχει προηγηθεί φραστικό ή άλλης μορφής επεισόδιο, χτύπησε στο μάτι τον 15χρονο με σκουπόξυλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Το εν λόγω επεισόδιο έλαβε χώρα στο σπίτι του 16χρονου. Οι παριστάμενοι, ανήλικοι και ένας 18χρονος, καθώς και ο 16χρονος φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας του θύματος, φαίνεται πως άσκησαν και ψυχολογική βία σε βάρος του 15χρονου, ώστε να μην αποκαλύψει την αλήθεια, αλλά να πει ότι χτύπησε άθελά του σε παντζούρι, το οποίο έλεγε τις πρώτες ώρες τόσο στους γιατρούς που τον εξέταζαν, όσο και στους γονείς του.

Το παιδί μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου του παρασχέθηκαν οι Α’ Βοήθειες και έπειτα διακομίστηκε στο «Καραμανδάνειο» στην Πάτρα, όπου και υπεβλήθη σε τουλάχιστον μίας ώρας χειρουργείο. Παρακολουθείται από οφθαλμιάτρους στην Πάτρα, ενώ οι γονείς του ζήτησαν την εξέτασή του από Ιατροδικαστή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις