Τρίτη, 20 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Υδροστρόβιλος μετά από δυνατό μπουρίνι που έφερε η κακοκαιρία, βίντεο

Ζάκυνθος: Υδροστρόβιλος μετά από δυνατό μπουρίνι που έφερε η κακοκαιρία, βίντεο

Ο υδροστρόβιλος καταγράφεται σε βίντεο μεσοπέλαγα στο Ιόνιο, την ώρα που η κακοκαιρία, δοκιμάζει την περιοχή. Η Ζάκυνθος είχε έντονες βροχοπτώσεις από το πρωί.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για κακοκαιρία επιβεβαιώθηκαν και η Ζάκυνθος βρέθηκε από το πρωί στο επίκεντρο. Υδροστρόβιλος καταγράφηκε σε βίντεο μετά από δυνατό μπουρίνι που έπληξε τόσο τη Ζάκυνθο όσο και την Κεφαλονιά. Δεν προκάλεσε ζημιές και τραυματισμούς. Τα μέλη σκάφους είδαν τις εικόνες στον ορίζοντα και έσπευσαν να τις καταγράψουν.

Ο υδροστρόβιλος καταγράφηκε σε βίντεο γύρω στις 07:00 το πρωί. Είχε κατεύθυνση από Αδριατική προς το στενό Κεφαλονιάς -Ζακύνθου. Είχε προηγηθεί δυνατό μπουρίνι στα δύο νησιά.

Αν και πιο αδύναμος από τους ανεμοστρόβιλους, ένας υδροστρόβιλος εμφανίζει ταχύτητα ανέμων πάνω απο 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά εξανεμίζεται. Οι πιο πολλοί υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη και η εμφάνισή τους οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού, κάνοντας ειδική αναφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας σε βόρειο Ιόνιο, κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, η μετεωρολογική πρόγνωση κάνει λόγο για «μεγάλη συχνότητα κεραυνών» και «τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις