Τρίτη, 20 Αυγ.
32oC Αθήνα

Υπουργείο Ανάπτυξης για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής: «Υπεύθυνος για την άδεια λειτουργίας ήταν ο δήμος Κασσάνδρας»

Υπουργείο Ανάπτυξης για την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής: «Υπεύθυνος για την άδεια λειτουργίας ήταν ο δήμος Κασσάνδρας»

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες των αρχών για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ (19.08.2024) σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα ένας 19χρονος να εκτοξευτεί από το κάθισμά ενός παιχνιδιού και να σκοτωθεί.

Το υπουργείο Ανάπτυξης έβγαλε ανακοίνωση για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, απαντώντας στις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας, κα Αναστασίας Χαλκιά, ότι υπεύθυνος για την άδεια λειτουργίας είναι το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται πως ο μοναδικός υπεύθυνος για την άδεια και τη λειτουργία του λούνα παρκ είναι ο δήμος Κασσάνδρας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διατάξει ήδη πειθαρχικό έλεγχο στη δήμαρχο Κασσάνδρας για το αιματηρό δυστύχημα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις