Τρίτη, 20 Αυγ.
29oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: «Σεισμός» με νέο ηχητικό ντοκουμέντο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να βρίζει πολίτη

Νίκος Παππάς: «Σεισμός» με νέο ηχητικό ντοκουμέντο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να βρίζει πολίτη
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Σάλο προκαλεί νέο ηχητικό με «γαλλικά» του Νίκου Παππά. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται να καθυβρίζει πολίτη με εκφράσεις «πεζοδρομίου».

Τον γύρο των social media κάνει εδώ και λίγες ώρες νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, να εξαπολύει υβριστική επίθεση σε πολίτη.

Στο ηχητικό απόσπασμα ο Νίκος Παππάς ακούγεται να βρίζει κάποιον, λέγοντας:

«Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα ”πεϊνιρλί” στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω. Τέλος πάντων. Πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Και δεν είσαι και ο πιο συμπαθής από όλους. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου μη σου γα…», ενώ σε εκείνο το σημείο κόβεται το ηχητικό.

Σε άλλο σημείο ακούγεται να λέει: «Ε, ρε ”πεϊνιρλί”. Ε, ρε, που θα φας ”πεϊνιρλάκι” εσύ, σκουπίδι. Φακελωμένε. Δεν ξέρεις τι ταυτοποίηση έχεις να φας και από ποιους. Εγώ, αγάπη μου, θα έρθω μόνο για το κατούρημα. Για να σε έχω στο βιντεάκι, να το στέλνω στη μάνα σου και να είναι περήφανη για τον λεβέντη γιο που έκανε. Και στον πεταμένο τον πατέρα σου, που θα βλέπει τον γιο του να τον κατουράνε και θα πηγαίνει το βίντεο στις θείες, στα ξαδέρφια, στους φίλους και όπου γουστάρει, μόνο και μόνο για να βλέπουν τον ξεφτιλισμένο άντρα που κάνανε».

Εκτός από το ηχητικό, δημοσιεύονται και γραπτά μηνύματα, που αναφέρουν:

«1η ερώτηση: πόσο γρήγορα πιστεύεις ότι θα ζητάς συγγνώμη; Κάνε μια πρόβλεψη. 2η ερώτηση: πόσο πιστεύεις ότι θα κάτσεις μέσα; Μιας και είσαι και υπότροπος, μικρέ καθυστερημένε φίλε μου. Και όσο είσαι μέσα, πες μου πόσο δύσκολα θα φροντίσω να περάσει η οικογένειά σου;».

Επίσης, και το μήνυμα: «Βρε, ο κύριος Βαγγέλης απ’ τον Πειραιά που θα σε αναλάβει, δεν είναι αναρχικός. Είναι επαγγελματίας αντιφασίστας».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε ξεσπάσει πολιτική διαμάχη με αφορμή επίθεση του Νίκου Παππά, κατά αστυνομικών.

Τότε, η Νέα Δημοκρατία είχε καλέσει τον Στέφανο Κασσελάκη να διαγράψει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε έγγραφη διαμαρτυρία είχε προβεί η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κάνοντας λόγο για «απύθμενο μίσος».

«Ο κόσμος καίγεται, πεθαίνει, μένει στο δρόμο και εσείς πετάτε χαρταετό…», είχε απαντήσει μέσω Instagram, ο Νίκος Παππάς.

Τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει και η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγγίρη.

Με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), η Χριστίνα Τσιλιγγίρη δημοσιοποίησε μηνύματα που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά, στα οποία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τής επιτίθεται με σεξιστικά σχόλια, υπονοώντας «ότι χρησιμοποίησε το κρεβάτι της για να προχωρήσει επαγγελματικά».

«Ήσυχα Χριστινάκι», 🛌, «ποια είσαι εσύ βρε γλυκούλα;», «👩🏼🛏🤵🏼‍♀κάπως έτσι.. αν ταυτίζεσαι»… Αυτές είναι κάποιες από τις ειρωνείες, τις σεξιστικές προσβολές και τα υποτιμητικά σχόλια που δέχτηκα από τον εκλεγμένο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, ο οποίος, όπως φαίνεται, έχει συνηθίσει να μιλάει με αυτόν τον τρόπο, υποβιβάζοντας και προσβάλλοντας κάθε γυναίκα. Με τον ίδιο τρόπο μίλησε και σε έναν αστυνομικό, δείχνοντας την ίδια περιφρόνηση προς τα Σώματα Ασφαλείας. Όλα αυτά επειδή τόλμησα να του επισημάνω την ανεπίτρεπτη και χυδαία συμπεριφορά του. Τα σχόλια που δημοσιοποιώ είναι για χάρη της αλήθειας.

Με θλίβει το γεγονός ότι ένας πρώην αθλητής επιλέγει να αμαυρώνει με αυτόν τον τρόπο τις αξίες του αθλητισμού.

Με θλίβει διπλά που ευτελίζει τους θεσμούς και την εμπιστοσύνη χιλιάδων Ελλήνων που τον ψήφισαν.

Ο κ. Παππάς αποδεικνύει ότι δεν ήταν μια μεμονωμένη υπέρβαση των ορίων, αλλά ότι η προσβολή και η απειλή είναι συνήθης πρακτική του. Ταιριαστό κομμάτι στο ψηφιδωτό του ΣΥΡΙΖΑ, που υποθάλπει τέτοιες συμπεριφορές, και έχει βρει άξιο συνοδοιπόρο τον κ. Πολάκη, που έσπευσε χθες να τον υπερασπιστεί δημόσια.

Τα συμπεράσματα δικά σας…», καταλήγει η πρόεδρος του ΣΕΦ στην ανάρτησή της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις