Τετάρτη, 21 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ομαδικά πυρά εναντίον της Ζωρζέτας Λάλη για την «έδρα Κασσελάκη» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ομαδικά πυρά εναντίον της Ζωρζέτας Λάλη για την «έδρα Κασσελάκη» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η επιθυμία του Στέφανου Κασσελάκη να βρεθεί στην Βουλή εφόσον παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες που προηγούνται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Κι αυτό γιατί ακόμα και αν αρνηθούν τα στελέχη που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα – όπως για παράδειγμα η Πόπη Τσαπανίδου ή ο Μιχάλης Καλογήρου – την θέση, η Ζωρζέτα Λάλη που βρίσκεται στην όγδοη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία πλέον έχει προσχωρήσει στην Νέα Αριστερά, δεν πρόκειται να κάνει το χατήρι του Στέφανου Κασσελάκη.  

Τις τελευταίες ώρες μάλιστα δημιουργήθηκε μείζον θέμα όταν η Ζωρζέτα Λάλη κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της εφημερίδας «Αυγή» γιατί δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ώστε να μπεί στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να τις απαντούν τόσο για την ουσία της επιλογής της, όσο και για το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει καμμία πολιτική δραστηριότητα, με την Θεοδώρα Τζάκρη μάλιστα να την χαρακτηρίζει «άλαλη».

Το όλο θέμα ξεκίνησε με μια δήλωση της κυρίας Λάλη ανέφερε ότι «αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις», έχει σκοπό να τιμήσει την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχε, από τα έδρανα της Βουλής, καθιστώντας έτσι σαφές ότι θα διατηρήσει την έδρα.

Μάλιστα κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές η ίδια και η οικογένειά της. «Έλαβα, καθώς και η οικογένειά μου, απ’ ευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής Αυγής την περασμένη Τρίτη…» ανέφερε η κυρία Λάλη.

Η επίμαχη ανάρτηση είναι αυτή:

Στην κυρία Λάλη απάντησε η «Αυγή».

«Ουδέποτε η Αυγή στην ηλεκτρονική της έκδοση (avgi.gr) ή στα κοινωνικά της δίκτυα, σχολίασε τις όποιες αποφάσεις ή δηλώσεις της κας Ζωρζέτα Λάλη. Η ίδια φαντασιώνεται “απειλές” μέσω του avgi.gr που δεν υπήρξαν ποτέ… τα όσα επικαλείται δεν έχουν καμία σχέση με την Αυγή, η αναφορά της αγγίζει τα όρια της δυσφήμισης», αναφέρει μεταξύ άλλων η διεύθυνση της «Αυγής».

«Δεν υπάρχει αρθρογράφος, συνεργάτης ή εργαζόμενος, Αυλιανός στην Αυγή (avgi.gr), δεν υπήρξε σχόλιο (πόσω μάλλον απειλητικό) για την κα Λάλη. Οποιαδήποτε αναφορά στα κοινωνικά δίκτυα ή σε σχόλια αναγνωστών κάτω από κάποια ανάρτηση ή άρθρο, δεν έχει καμία σχέση με την Αυγή… Καλό δε θα ήταν να ανασκευάσει τις αναλήθειες σε βάρος της Αυγής» καταλήγει η απάντηση.

Στον «χορό» μπήκε και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία μέσω Facebook έκρινε πως «η δήλωση της κας Λάλη δεν μαρτυρά έναν άνθρωπο ευρισκόμενο σε ηθικό ή πολιτικό δίλημμα. Αντιθέτως δείχνει μια αδημονία και μια προσμονή να βρεθεί στην “δύσκολη” θέση! Δεδομένων όσων δήλωσε τον Μάρτιο, γιατί άραγε με ενθουσιασμό επανέρχεται; Το «Αν» συντρέξουν οι προυποθέσεις, σημαίνει σε απλοελληνικά: “αν δεν την κατακρατήσει την έδρα, πριν από μένα, κανείς ή καμία άλλη!” Γιατί λοιπόν η κ. Λάλη δεν περίμενε υπομονετικά για να δει αν συνέτρεξαν οι προϋποθέσεις, προτού να ομιλήσει; Η βιασύνη μια μόνον ερμηνεία επιδέχεται. Η δήλωση γίνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία από κάποιον/α/ους τρίτους», αναφέροντας και «μερικά ακόμη προβλήματα, ηθικού και πολιτικού χαρακτήρα» στην δήλωση της κυρίας Λάλη.

Ολόκληρη η μακροσκελής ανάρτηση της κυρίας Τζάκρη είναι η ακόλουθη:

 

Φαίνεται πως η «μάχη» για την ενδεχόμενη είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου μόλις ξεκίνησε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις