Τετάρτη, 21 Αυγ.
30oC Αθήνα

Grid Telecom – Tamares Telecom: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Κύπρο

Grid Telecom – Tamares Telecom: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην Κύπρο

Η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η Tamares Telecom, κορυφαίος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής και διαχειριστής δικτύων οπτικών ινών, θυγατρική εταιρεία της Aluma Infrastructure Fund, ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία για την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ανάπτυξη και λειτουργία ενός υπερσύγχρονου καλωδιακού σταθμού και παράκτιων υποδομών προσαιγιάλωσης στην Κύπρο.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία κρίσιμων υποδομών με την ανάπτυξη ενός τηλεπικοινωνιακού κόμβου στη δυτική ακτή του νησιού για την ασφαλή προσαιγιάλωση και διασύνδεση υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών που διασχίζουν την Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Ο κόμβος συνδεσιμότητας ανοικτής πρόσβασης θα συνδέει την Κύπρο δυτικά με την Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανατολικά με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Αραβική Χερσόνησο, εξασφαλίζοντας σε χονδρικούς και εταιρικούς πελάτες εναλλακτικές και αξιόπιστες οδεύσεις διακίνησης δεδομένων διεθνούς εμβέλειας, με σημαντικά οφέλη όπως χαμηλή απόκριση, ισχυρή εφεδρεία, υψηλή ταχύτητα και προηγμένη κυβερνοασφάλεια.

Η στρατηγική αυτή συμμαχία αποτελεί ορόσημο για την επέκταση των περιφερειακών ψηφιακών υποδομών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στη νέα εποχή της οικονομίας των δεδομένων.

Αξιοποιώντας πλήρως τη γεωγραφική θέση της Κύπρου, η συνεργασία της Grid Telecom και της Tamares Telecom δημιουργεί έναν ουδέτερο καλωδιακό σταθμό ανοικτής πρόσβασης που θα διασυνδέει τοπικά και διεθνή υποθαλάσσια και χερσαία οπτικά δίκτυα, παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και φιλοξενίας τερματικού εξοπλισμού για την ασφαλή προσαιγιάλωση υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην Κύπρο, καθώς και συμπληρωματικές υπηρεσίες data center και τεχνικής υποστήριξης σε επίπεδο επιχειρησιακών εφαρμογών.

Η Tamares Telecom ήδη συνεργάζεται με την Grid Telecom για την κατασκευή και λειτουργία του καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών «ANDROMEDA» που θα διακλαδώνεται στον καλωδιακό σταθμό στην Κύπρο και θα προεκτείνεται σε άλλους σημαντικούς δυτικούς και ανατολικούς προορισμούς, διασυνδέοντας την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, με ένα νέο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο μεγάλης χωρητικότητας μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Η Grid Telecom, αναδεικνύεται σε κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο χονδρικής στην ελληνική αγορά, καθώς στηρίζει την ταχεία ανάπτυξή της στο εκτεταμένο οπτικό δίκτυο του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ενοποιώντας το με δικά της διεθνή σημεία παρουσίας και ζεύξεις οπτικών ινών που αναπτύσσει συνεχώς, επιτυγχάνοντας έτσι διαφορισμό δικτύου, μέγιστη ασφάλεια και εξαιρετικά χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων.

Η Tamares Telecom διαχειρίζεται το ιδιόκτητο υποθαλάσσιο σύστημα οπτικών ινών «TAMARES-NORTH» που έχει εγκαταστήσει μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, το οποίο προεκτείνεται σε πολλαπλούς διεθνείς προορισμούς, παρέχοντας προσαρμοσμένες λύσεις επικοινωνίας μέσω προηγμένων υποδομών και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους.

Ο Πρόεδρος της Aluma Infrastructure Fund, κ. Όρι Γιόγκεβ (Ori Yogev), σχολίασε: «Η Tamares Telecom αναπτύσσει και επεκτείνει συνεχώς τις εθνικές και διεθνείς υποδομές της. Η συνεργασία μας με την Grid Telecom και τον ΑΔΜΗΕ για την απόκτηση ενός υπερσύγχρονου καλωδιακού σταθμού στην Κύπρο, παράλληλα με τη συνεργασία μας για την κατασκευή και λειτουργία του καλωδιακού συστήματος “ANDROMEDA”, θα ενισχύσει την ασφάλεια και θα προσθέσει αξία στις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Οι επενδύσεις μας σε νέα στρατηγικά έργα παρέχουν πολλαπλά επίπεδα διαφοροποίησης των υποδομών, και περιλαμβάνουν την ανάπτυξη εγκαταστάσεων προσαιγιάλωσης υποθαλάσσιων καλωδίων καθώς και νέων συστημάτων καλωδίων οπτικών ινών, καλύπτοντας έτσι τη ζήτηση της αγοράς για λύσεις μεταφοράς δεδομένων υψηλής ποιότητας, μέσω μιας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε: «Μέσα από στρατηγικές συνέργειες, ο όμιλος ΑΔΜΗΕ ενισχύει τη διεθνή παρουσία του και συμβάλλει στην ανάπτυξη κρίσιμων ηλεκτρικών και τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε περιφερειακό επίπεδο. Ο καλωδιακός σταθμός για την προσαιγιάλωση υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων οπτικών ινών στην Κύπρο, θα επιτρέψει την απευθείας διασύνδεση διεθνών διαδρόμων δεδομένων που διέρχονται από την Ανατολική Μεσόγειο.

Έργα του ΑΔΜΗΕ όπως η ηλεκτρική διασύνδεση “Great Sea Interconnector” μεταξύ Κρήτης – Κύπρου – Ισραήλ και ο νέος καλωδιακός σταθμός που θα αναπτύξει η θυγατρική μας Grid Telecom σε συνεργασία με την Tamares Telecom, δημιουργούν ένα πλούσιο οικοσύστημα υποδομών για τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό τόσο της Κύπρου όσο και της ευρύτερης περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις