Τετάρτη, 21 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ραζβάν Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς: «Αισθάνομαι μαχητής, θα πρέπει να παλέψουμε πρώτα με τον εαυτό μας»

Ραζβάν Λουτσέσκου για το ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς: «Αισθάνομαι μαχητής, θα πρέπει να παλέψουμε πρώτα με τον εαυτό μας»
Eurokinissi

“Χείμαρρος” ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου για το ΠΑΟΚ – Σάμροκ Ρόβερς. Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια των προκριματικών του Champions League, η μετεγγραφή του Κουλιεράκη, οι νέοι παίκτες και η ο “μονόδρομος” της μάχης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ένα μικρό ξέσπασμα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σάμροκ Ρόβερς. Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε τη δική του αλήθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, μετά τον αποκλεισμό του από την συνέχεια των προκριματικών του Champions League και ανέφερε ότι ότι όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουν, τονίζοντας ότι ο ίδιος αισθάνεται μαχητής. “θα πρέπει να παλέψουμε πρώτα με τον εαυτό ματς και μετά με τον αντίπαλο” επισήμανε.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης -παρά το γεγονός πως πήρε μετεγγραφή στην Βόλφσμπουργκ- θα είναι 100% συγκεντρωμένος στα δυο παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη Σάμροκ Ρόβερς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την κατάσταση που είναι η ομάδα σε πνευματικό επίπεδο: “Δεν ξέρω πως είναι οι παίκτες βαθιά μέσα τους, αλλά δεν μπορώ τι πιο όμορφο από τα να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Είχαμε παιχνίδι το Σάββατο, έχουμε παιχνίδι αύριο για την Ευρώπη, μετά άλλο ένα παιχνίδι την Κυριακή, οπότε είναι ένα ενδιαφέρον στάδιο στην καριέρα ενός παίκτη.

Αν κάποιος νιώθει διαφορετικά σημαίνει ότι δεν έχει την ποιότητα να είναι μαζί μας. Για την αυτοπεποίθηση είναι κάτι που χρησιμοποιώ πολύ εδώ και στις κουβέντες με τους παίκτες μου, είναι κάτι που πρέπει να κάνουν και εκείνοι μεταξύ τους. Εμείς πρέπει να δημιουργούμε το κίνητρο και την ασφάλεια για να έχουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες στο γήπεδο.

Κάποιες χρονικές περίοδοι η αυτοπεποίθηση των παικτών μπορεί να μην είναι στον βαθμό που θέλουμε, παρ’ όλα αυτά είναι δουλειά των ίδιων των παικτών να δημιουργήσουν τις συνθήκες ότι είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα”.

Για το τι πιστεύει ότι πρέπει να διορθωθεί στην ομάδα: “Μιλήσαμε ήδη γι’ αυτό μετά το ματς κόντρα στον Πανσερραϊκό. Πρέπει να τα μαζέψουμε όλα, το πνεύμα που έχασε η ομάδα για πολλούς λόγους. Πρέπει να παλέψουμε και να ανοικοδομήσουμε ή να δημιουργήσουμε νέα δυναμική.

Μετά από κάθε σεζόν αλλάζει η δυναμική της ομάδας, είναι διαφορετικά τα πράγματα, ειδικά όταν έρχονται παίκτες ανάμεσα από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα πρέπει να παλέψουμε. Έχουμε σαν στόχο την παρουσία μας στο Europa League, πρέπει να παλέψουμε πρώτα με τους εαυτούς μας και μετά με τον αντίπαλο από το πρώτο παιχνίδι”.

Για το αν τον προβληματίζει η κατάσταση με τον Κουλιεράκη ή θεωρεί ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό: “Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Για μένα ο Κουλιεράκης είναι εδώ. Αξίζει πολλά από εμάς. Είναι ένας παίκτης με την καλύτερη προσωπικότητα στην ομάδα. Δεν υπήρξε τέτοια σκέψη από μένα”.

Για το ότι έχει δεχθεί κριτική ότι δεν αγαπάει τα νέα παιδιά και με τον Κουλιεράκη αποδείχθηκε το αντίθετο: “Ακούστε. Υπάρχουν δύο στρατηγικές. Είτε πας για τίτλο και η στρατηγική είναι να έχεις έμπειρους παίκτες, όπως ξέρετε στην Ελλάδα. Η δεύτερη στρατηγική είναι να χρησιμοποιείς νέους παίκτες. Από εκεί και πέρα πρέπει να χρησιμοποιείς νέους παίκτες με προσωπικότητα και ο Κουλιεράκης ήταν ένας τέτοιος παίκτης, που έκανε τα λάθη του πριν από δύο χρόνια, αλλά έκανε τα λάθη του τακτικά και παικτικά.

Ο Κωνσταντέλιας ήταν μια άλλη περίπτωση, ήταν μια ιδιοφυία στο γήπεδο, αλλά δεν είχε ένα τόσο “απλό” μυαλό. Έπαιρνε τις αποφάσεις στο γήπεδο, χωρίς να ενδιαφέρονται πολύ γι’ αυτές. Έπρεπε να υποφέρουμε και με αυτόν, γιατί η νοοτροπία που έχει στο ποδόσφαιρο είναι διαφορετική, αλλά έχει κερδίσει το δικαίωμα του να βρίσκεται εκεί. Δεν μπορούμε να συγκρινούμε τις καταστάσεις αυτές με άλλα πράγματα που συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Οι ελληνικές ομάδες δεν θα είναι έτοιμες όταν θα πάνε για πόλεμο. Δεν μπορούν να συγκριθούν με τις ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων που ξεκινούν τέλη Αυγούστου για το πρωτάθλημα, χωρίς προκριματικά. Είχα πριν από δύο χρόνια ότι η δουλειά αυτή που γίνεται και τα λάθη των ποδοσφαιριστών θα φανούν την επόμενη χρονιά. Συνέβη ένα θαύμα το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε.

Δεν μιλούσα καν για κάτι τέτοιο. Θα πρέπει να παλέψουμε με τον εαυτό μας. Δεν καταφέραμε να πάμε στο Champions League, θα παλέψουμε να πάμε στο Europa League. Έχω κερδίσει το δικαίωμά μου όλα αυτά τα χρόνια να μπορώ να μιλάω και να λέω την αλήθεια με τον δικό μου τρόπο, κάποιες φορές κομψά κάποιες άλλες όχι.

Η δουλειά που έγινε από τη διοίκηση, τους παίκτες και εμάς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν σημαντική αλλά πρέπει να ξέρουμε γιατί μιλάμε. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί. Ιδιαίτερα εμείς και οι παίκτες. Για μένα αυτό έχει πρώτη σημασία και αυτό φέρνει τη νίκη που με κάνει χαρούμενο. Δεν έχει σημασία αν ένας παίκτης είναι νέος, είναι μωρό, είναι μεγάλος ή είναι κοντά στο νεκροταφείο. Ό,τι και να είναι θα πρέπει να παλέψει”.

Σε τι κατάσταση είναι ο ίδιος: “Ένας μαχητής. Ωραία ερώτηση, αλλά το σημαντικότερο είναι να πω ότι είναι ένας μαχητής”.

Για το αν χρειάζεται περισσότερο δουλειά για το ματς με τη Σάμροκ σε σχέση με τα άλλα ματς λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών: “Πιστεύω ότι οι παίκτες πρέπει να είναι απογοητευμένοι γιατί έχασαν και όπως έχασαν. Για τον ίδιο τρόπο πρέπει να πάρει αυτοπεποίθηση. Αντιμετώπισαν μια πιο έτοιμη ομάδα από κάθε άποψη, παρ’ όλα αυτά μέχρι το 95′ και έχοντας μέχρι το τέλος τον έλεγχοο δεν απειληθήκαμε. Αυτό κάναμε και πέρυσι. Έτσι πετύχαμε το θαύμα και πέρυσι. Πρέπει να παλεύουμε. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι της Σάμροκ, θα πρέπει να παλέψει ο καθένας με τον εαυτό του”.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις