Τετάρτη, 21 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ρωσία: Οι δημοτικές εκλογές αναβλήθηκαν σε 7 δήμους της περιφέρειας του Κουρσκ

Ρωσία: Οι δημοτικές εκλογές αναβλήθηκαν σε 7 δήμους της περιφέρειας του Κουρσκ
Φωτογραφία REUTERS/Yan Dobronosov

Οι δημοτικές εκλογές, που επρόκειτο να διεξαχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκαν σε επτά δήμους της ρωσικής περιφέρειας του Κουρσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία και στην οποία διεξάγεται από τις 6 Αυγούστου μια πρωτοφανής ουκρανική επίθεση, ανακοίνωσαν σήμερα οι εκλογικές αρχές.

«Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή υποστήριξε την πρόταση της εκλογικής επιτροπής της περιφέρειας του Κουρσκ για αναβολή των εκλογών (…) σε επτά δήμους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Οι προετοιμασίες για τις εκλογές θα επαναληφθούν «μόλις καταστεί δυνατό να διασφαλισθεί πλήρως η ασφάλεια των ψηφοφόρων», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του κυβερνήτη της περιφέρειας του Κουρσκ θα πραγματοποιηθούν, διευκρίνισε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για πρόωρες εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από μήνες που οπισθοχωρούσε μπροστά στην προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά εδάφη της, η Ουκρανία έφερε τη μάχη στη Ρωσία εξαπολύοντας στις 6 Αυγούστου διασυνοριακή επίθεση εναντίον της περιφέρειας του Κουρσκ, όπου ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι ελέγχει δεκάδες οικισμούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις