Τετάρτη, 21 Αυγ.
31oC Αθήνα

Πορτογαλία: Η φωτιά που καίει για 7η ημέρα έκανε στάχτη 44.000 στρέμματα δάσους

Πορτογαλία: Η φωτιά που καίει για 7η ημέρα έκανε στάχτη 44.000 στρέμματα δάσους
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στάχτες, καπνό και αποκαΐδια έχει αφήσει πίσω της η τεράστια φωτιά που καίει το νησί Μαδέιρα από την προηγούμενη Τετάρτη (14.08.2024). Αν και τα μέτωπα πλέον είναι δύο, η κατάσταση στο νησί είναι δραματική.

Η φωτιά στο πορτογαλικό νησί Μαδέιρα, καίει για 7η συνεχόμενη μέρα κάνοντας τις αρχές να ζητήσουν ενισχύσεις και από τη Λισαβόνα.

Μόνο χθες κάηκαν 9.5950 επιπλέον στρέμματα, ανακοίνωσε το Copernicus στο X (πρώην Twitter).

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί περίπου 100 πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα δύο ενεργά μέτωπα.

«Η πιο ανησυχητική εστία βρίσκεται τώρα στη ζώνη της κεντρικής οροσειράς», δήλωσε η πολιτική προστασία στον σημερινό απολογισμό της.

Οι σφοδροί άνεμοι έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία στη Μαδέιρα με αποτέλεσμα αρκετοί τουρίστες έχουν αποκλειστεί στο νησί.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φουντσάλ διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του επανελήφθη σήμερα ομαλά.

Η φωτιά ξέσπασε την περασμένη Τετάρτη στην κοινότητα Ριμπέιρα Μπράβα αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στους γειτονικούς δήμους της Κάμαρα ντε Λόμπος και της Πόντα ντο σολ, που βρίσκονται στη νότια ακτή του νησιού.

Περίπου 200 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους κυρίως για να αποφύγουν τον έντονο καπνό. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιστρέψει ήδη στα σπίτια τους.

Αν και η φωτιά είναι μεγάλη, δεν έχει καταστρέψει κανένα σπίτι και δεν υπάρχουν τραυματίες, αν και πυροσβέστες παρουσιάζουν συμπτώματα εξάντλησης.

 «45 πυροσβέστες και διασώστες φθάνουν σήμερα ως ενισχύσεις από τη Λισαβόνα και θα προστεθούν στους 76 που είχαν ήδη σταλεί το περασμένο σαββατοκύριακο από την ισπανική κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της περιφερειακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Αντόνιο Νούνιες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις