Τετάρτη, 21 Αυγ.
28oC Αθήνα

Καιρός: Η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική με βροχές στα βόρεια προάστια – Βελτίωση από απόψε

Καιρός: Η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική με βροχές στα βόρεια προάστια – Βελτίωση από απόψε
EUROKINISSI

Το Φθινόπωρο φαίνεται πως ήρθε από νωρίς, αφού τα τελευταία 24ωρα έντονες βροχοπτώσεις έχουν πλήξει τη χώρα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει στην Κηφισιά.

Σήμερα Τετάρτη (21.08.2024) επικρατεί έντονη συννεφιά στην Αττική και βροχές κυρίως στις βόρειες περιοχές. Από το βράδυ η κακοκαιρία ωστόσο πρόκειται να υποχωρήσει ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα έρθει άλλο ένα «κύμα» καύσωνα. Από τη Δευτέρα, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη χώρα με καταιγίδες και κεραυνούς κυρίως σε Πάτρα και Ιωάννινα.

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας φαίνεται πως έπεσαν οι πρώτες «ψιχάλες» ενώ και σε άλλες περιοχές σημειώθηκε βροχή όχι τόσο ισχυρή. Πάντως, η θερμοκρασία σήμερα θα παρουσιάσει πτώση, με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα αναμένεται από απόψε.

Από αύριο, Πέμπτη το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» και πάλι στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η βροχή στην Κηφισιά:

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου μέχρι το τέλος του Αυγούστου αναμένεται και νέο «κύμα» καύσωνα: «Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει πάλι την ανοδική του πορεία και σταδιακά θα είναι πάλι σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η ζέστη επιστρέφει. Έτσι φαίνεται να κυλάει όλος ο Αύγουστος, με θετικές αποκλίσεις στις κλιματικές τιμές. Τα εποχικά μοντέλα δεν δείχνουν να έρχεται κι άλλος καύσωνας έως το τέλος του μήνα.

Θα φτάσουμε το πολύ στους 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά παρατηρούνται πολύ μεγάλες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, που κάνουν την αίσθηση της ζέστης ακόμα πιο έντονη, γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός δεν παίρνει κάποια ανάσα δροσιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας», με τη Χριστίνα Ρήγου να καταλήγει, λέγοντας στο newsit.gr ότι «η εικόνα που έχουμε είναι ότι και ο Σεπτέμβριος θα είναι πιο θερμός από το κανονικό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις