Τετάρτη, 21 Αυγ.
28oC Αθήνα

Ινδία: 15 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη αντιδραστήρα σε φαρμακοβιομηχανία στο Άντρα Πραντές

Ινδία: 15 νεκροί και 40 τραυματίες από έκρηξη αντιδραστήρα σε φαρμακοβιομηχανία στο Άντρα Πραντές

Τουλάχιστον 15 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά μετά από έκρηξη αντιδραστήρα σε φαρμακοβιομηχανία στο Άντρα Πραντές της Ινδίας το απόγευμα της Τετάρτης (21.08.2024).

Η έκρηξη και η πυρκαγιά σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος στη φαρμακευτική εταιρεία Escientia στην Ινδία, σε έναν χημικό αντιδραστήρα. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους και είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες της Ειδικής Οικονομικής Ζωής.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Αστυνομικού Σταθμού Ατσουταπουράμ, δύο εργαζόμενοι πέθαναν λόγω των εγκαυμάτων που έφεραν, ενώ αρκετοί άνθρωποι ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένοι. Μερικοί από τους τραυματίες έχουν εισαχθεί στο Επαρχιακό Νοσοκομείο NTR Anakapalli, ενώ άλλοι μεταφέρονται εσπευσμένα σε νοσοκομεία στο Visakhapatnam.

Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα από το Anakapalle και τις κοντινές περιοχές έσπευσαν στο σημείο για να σβήσουν τη φωτιά. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη πυκνούς καπνούς, που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι κάτοικοι γειτονικών χωριών είπαν ότι άκουσαν την ισχυρή έκρηξη. Πολλοί εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της εταιρείας ζητώντας να αποζημιωθούν τα θύματα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την αμέλεια που οδήγησε στην έκρηξη του αντιδραστήρα.

Αυτή είναι η τρίτη έκρηξη αντιδραστήρα που σημειώνεται στη SEZ του Ατσουταπουράμ. Στις 17 Ιουλίου, από έκρηξη στο εργοστάσιο Vasantha Chemicals σκοτώθηκε ένας 44χρονος εργάτης.

περιοχή είναι γεμάτη πυκνούς καπνούς, που εμποδίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις