Τετάρτη, 21 Αυγ.
28oC Αθήνα

Σικελία: Βρέθηκαν οι σοροί του μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του

Σικελία: Βρέθηκαν οι σοροί του μεγιστάνα Μάικ Λιντς και της 18χρονης κόρης του

Οι σοροί του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λίντς και της 18χρονης κόρης του, είναι – σύμφωνα με την Daily Telegraph – ανάμεσα στα τέσσερα πτώματα που ανέσυραν οι δύτες διάσωσης, κατά τις έρευνες για το ναυάγιο ανοιχτά της Σικελίας την Τετάρτη. 

Και οι τέσσερις σοροί εντοπίστηκαν μέσα στο πολυτελές γιοτ των 56 μέτρων και σε βάθος 50 μέτρων. Οι χειρότεροι φόβοι για το ναυάγιο στη Σικελία επιβεβαιώθηκαν, με το Reuters να δίνει στη δημοσιότητα συγκλονιστικές εικόνες, με τους διασώστες να κρατούν πράσινες σακούλες όπου μέσα βρίσκονται οι σοροί, που ανασύρθηκαν.

Μαζί με τον σεφ της πολυτελούς θαλαμηγού, που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους πέντε.

Τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε μια από τις καμπίνες του πλοίου ανάμεσα σε δύο στρώματα.

Ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας Σάλβο Κοτσίνα δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός μεγιστάνας είχε οργανώσει το ταξίδι στη Σικελία μαζί με την οικογένειά του και τους φίλους τους, για να γιορτάσει την αθώωσή του σε ποινική δίκη. 

Ήταν ένα χρόνο σε κατ΄οίκον περιορισμό. Οι κατηγορίες εις βάρος του αφορούσαν υπόθεση απάτης. 

Ειδικοί δυσκολεύονται να εξηγήσουν πώς ένα μεγάλο πολυτελές σκάφος, που φέρεται να είχε εξοπλισμό και χαρακτηριστικά ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο, μπορεί να βυθίστηκε μέσα σε μερικά λεπτά, όπως δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες.

Μια άλλη θαλαμηγός, που ήταν αγκυροβολημένη δίπλα του, δεν έπαθε τίποτα από την καταιγίδα.

Δημοσίευμα της Daily Mail την Τετάρτη (21.08.24) αναφέρει ότι οι ιταλικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχαν φινιστρίνια που είχε αφήσει ανοιχτά το πλήρωμα, με αποτέλεσμα να βυθιστεί τόσο γρήγορα το σκάφος.

Το «black swan event»

Ο Μάθιου Σανκ, πρόεδρος του Ναυτικού Συμβουλίου Έρευνας και Διάσωσης, δήλωσε πως το Bayesian υπήρξε θύμα ενός πολύ έντονου και σπάνιου καιρικού φαινομένου.

«Εξετάζοντας τις ακραίες καιρικές συνθήκες, αν ήταν ένας στρόβιλος νερού, όπως φαίνεται ότι ήταν, θα το κατηγοριοποιούσα ως ένα περιστατικό μαύρου κύκνου» (σ.σ.: “black swan event” — συμβάν που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί υπό κανονικές συνθήκες, αλλά εκ των υστέρων φαίνεται πως ήταν αναπόφευκτο), δήλωσε στο Reuters.

Είπε πως είναι βέβαιος ότι οι αρχές θα πάνε «μέχρι τέλους» σχετικά με το τι προκάλεσε το ναυάγιο, χάρη στις περιγραφές των επιζώντων, των μαρτύρων και την εξέταση του πλοίου, που φαίνεται να παραμένει άθικτο στο βυθό της θάλασσας.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις