Πέμπτη, 22 Αυγ.
34oC Αθήνα

Μήλος: Μαχαίρωσε 15χρονο μέσα σε σχολείο και τράπηκε σε φυγή όταν είδε να φτάνει περιπολικό

Μήλος: Μαχαίρωσε 15χρονο μέσα σε σχολείο και τράπηκε σε φυγή όταν είδε να φτάνει περιπολικό

Ανάστατη η Μήλος από την αιματηρή επίθεση μέσα σε σχολείο. Ο δράστης, που παραμένει ασύλληπτος, μαχαίρωσε 15χρονο μετά από καυγά.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά, όμως πολλά παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα, μπαίνουν μέσα για να παίξουν. Η Μήλος βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τα όσα έγιναν σε σχολείο του νησιού, όταν νεαρός μαχαίρωσε ένα 15χρονο παιδί. Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να προλάβουν το άτομο που αναζητούσαν. Ο ανήλικος τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, χωρίς η κατάσταση της υγείας του, να εμπνέει ανησυχία.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το αιματηρό περιστατικό και ο δράστης, ακούγοντας τις σειρήνες, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από τις αρχές. Ο 15χρονος δέχθηκε επίθεση με σουγιά το απόγευμα της Δευτέρας (19/08) ενώ βρισκόταν σε δημοτικό σχολείο στη Μήλο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 15χρονος ενεπλάκη σε καυγά με ένα άλλο άτομο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης, το άτομο αυτό έβγαλε έναν σουγιά και φέρεται να τον μαχαίρωσε. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για το αιματηρό περιστατικό και πλέον προσπαθεί να φτάσει στα ίχνη του δράστη που διαφεύγει.

Το 26% των παιδιών ξεκινά την παραβατική συμπεριφορά στην ηλικία των 8 με 14 ετών, ενώ η παραβατικότητα εκδηλώνεται κυρίως μετά την ηλικία των 15 ετών, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανήλικη παραβατικότητα που παρουσιάστηκαν τον Απρίλιο του 2024, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Μέσα στο 2023 σε παράνομες πράξεις προέβησαν 10.776 ανήλικοι, 1.100 εκ των οποίων ήταν έως 11 ετών και 1.400 από 12 έως 14 ετών. Μία στις τέσσερις παραβάσεις αφορά σε κλοπές, και μία στις πέντε σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις