Πέμπτη, 22 Αυγ.
33oC Αθήνα

Deutsche Bank: Προβλέψεις για κέρδη 430 εκατ. ευρώ λόγω της προόδου στη δικαστική διαμάχη με την Postbank

Deutsche Bank: Προβλέψεις για κέρδη 430 εκατ. ευρώ λόγω της προόδου στη δικαστική διαμάχη με την Postbank

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη 430 εκατ. ευρώ (480 εκατ. δολάρια) το τρίτο τρίμηνο του 2024, μετά την επίτευξη «σημαντικής προόδου» στις συνομιλίες για την πλειοψηφία των αξιώσεων στη δικαστική διαμάχη με την Postbank, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank κατέληξε σε συμφωνίες με περισσότερους από 80 ενάγοντες, που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% των συνολικών απαιτήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εχθές (21.8.2024).

Οι διακανονισμοί – που επιτεύχθηκαν στα 31 ευρώ ανά μετοχή της Postbank – αντιπροσωπεύουν περίπου το 45% των προβλέψεων που έκλεισε έναντι των εν λόγω ενάγοντων και περιλαμβάνουν τον μεγαλύτερο μεμονωμένο ενάγοντα στη διαδικασία, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των απαιτήσεων.

Η Deutsche Bank σχημάτισε πρόβλεψη ύψους 1,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, αφού ένα εφετείο προειδοποίησε ότι μπορεί να αποφανθεί εναντίον της τράπεζας στη μακροχρόνια διαμάχη, ωθώντας την στην πρώτη τριμηνιαία ζημία της εδώ και τέσσερα χρόνια και ωθώντας την να πατήσει παύση στις επαναγορές μετοχών.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις