Πέμπτη, 22 Αυγ.
34oC Αθήνα

Κέρκυρα: Εικόνες μέσα από το αεροπλάνο της EasyJet που έπεσε σε αναταράξεις σε πτήση για Λονδίνο

Κέρκυρα: Εικόνες μέσα από το αεροπλάνο της EasyJet που έπεσε σε αναταράξεις σε πτήση για Λονδίνο

Στιγμές αγωνίας και φόβου σε αεροπλάνο της EasyJet που εκτελούσε πτήση από Κέρκυρα για Λονδίνο. Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αεροσυνοδοί.

Οι εικόνες μέσα από το αεροπλάνο, δίνουν μια ιδέα μόνο των όσων έζησαν οι επιβάτες, σε πτήση της EasyJet από Κέρκυρα για Λονδίνο. Ο πιλότος αποφάσισε να κάνει έκτακτη προσγείωση στη Ρώμη, αφού δύο αεροσυνοδοί είχαν τραυματιστεί ελαφρά από τις αναταράξεις, στον ιταλικό εναέριο χώρο. Οι επιβάτες εκείνα τα δευτερόλεπτα βρίσκονταν στις θέσεις τους, με τις ζώνες ασφαλείας. Το πλήρωμα της εταιρείας έκανε τα πάντα για να τους καθησυχάσει και τελικά όλοι αποβιβάστηκαν χωρίς προβλήματα και χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Ταξίδευαν πάνω από 181 επιβάτες της πτήσης EZY8120 της EasyJet. Το αεροπλάνο απογειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 21 Αυγούστου του 2024 από Κέρκυρα με προορισμό το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

Στη θαλάσσια περιοχή πάνω από το Ότραντο τις Ιταλίας, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, το αεροπλάνο έπεσε σε αναταράξεις με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος, αεροσυνοδοί, να τραυματιστούν όταν έχασαν την ισορροπία τους την ώρα που ετοίμαζαν το σερβίρισμα και έπεσαν στα τοιχώματα του αεροσκάφους.

Ο πιλότος ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου και έλαβε εντολή για άμεση προσγείωση στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Στις εικόνες που εξασφάλισε η ΕΡΤ, φαίνεται το εσωτερικό του αεροσκάφους, μετά την ασφαλή προσγείωση, στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Η ανησυχία των επιβατών κράτησε λίγα λεπτά, με τον πιλότο από την πρώτη στιγμή, να τους ενημερώνει πως τα πάντα βρίσκονταν υπό έλεγχο.

Οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ οι δύο αεροσυνοδοί δεν έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Οι επιβάτες ταξίδεψαν για Λονδίνο με άλλο αεροπλάνο της εταιρείας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις