Πέμπτη, 22 Αυγ.
35oC Αθήνα

Ναυάγιο στη Σικελία: Θρίλερ με τη σορό της κόρης του Μάικ Λιντς

Ναυάγιο στη Σικελία: Θρίλερ με τη σορό της κόρης του Μάικ Λιντς
Φωτογραφία: reuters /Guglielmo Mangiapane

Τιτάνιες προσπάθειες για την ανάσυρση και της τελευταίας σορού από το ναυάγιο του σούπερ γιοτ Bayesian ανοικτά του Πορτιτσέλο στο Παλέρμο της Σικελίας καταβάλλουν στα σωστικά συνεργεία.

Οι πληροφορίες οι οποίες ανέφεραν ότι βρέθηκε τελικά και σορός της 18χρονης κόρης του Μάικ Λιντς μέσα στο σούπερ γιοτ που ναυάγησε στο Παλέρμο της Σικελίας τελικά δεν επαληθεύτηκαν.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους των σωστικών συνεργείων της Ιταλίας θα χρειαστεί μια… γυάλινη σφαίρα προκειμένου να εντοπιστεί η σορός της 18χρονης Χάνα Λιντς.

 Ο Λούκα Κάρι, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας διάσωσης, είπε στο Sky News: «Θα χρειαζόμασταν μια κρυστάλλινη μπάλα για να ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να βρούμε το επόμενο πτώμα. Είναι πολύ δύσκολο να κινηθείς μέσα στα συντρίμμια. Η μετακίνηση ενός μόνο μέτρου μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες».

Νωρίς το πρωί είχε ανασυρθεί η σορός του πατέρα της, Μάικ Λιντς,  ο οποίος είχε οργανώσει το ταξίδι με το γιοτ και το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο για επτά άτομα. Χθες Τετάρτη (21.08.2024), οι δύτες είχαν ανασύρει τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Παλέρμο. 

Συγκεκριμένα είχαν ανασύρει τη σορό του προέδρου της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, του δικηγόρος της Clifford Chance Κρις Μορβίλο, και των δύο συζύγων τους.

Φυσικά όλοι αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας που οδήγησαν στο θάνατο επτά συνολικά άτομα.

Ο Τζιοβάνι Κοσταντίνο, Διευθύνων Σύμβουλος της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας, που κατασκεύασε το γιοτ των 56 μέτρων δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

«H είδηση αυτή με έφερε από τη μια σε κατάσταση θλίψης, από την άλλη αδυνατώ να την πιστέψω. Αυτό το επεισόδιο φαίνεται ακατανόητο από τεχνικής άποψης αλλά και ως προς το πώς συνέβη. Ως κατασκευαστής των Perini, γνωρίζω πολύ καλά πώς αυτά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί. Τα ιστιοφόρα είναι γνωστό ότι είναι απολύτως ασφαλή», ήταν τα λόγια του.

Θεωρεί ότι η τραγωδία είναι συνέπεια μιας αλυσίδας ανθρωπίνων λαθών.  Ενώ η καταιγίδα είχε προβλεφθεί από τους μετεωρολόγους, αγκυροβόλησαν πολύ κοντά στην ακτή και όχι στο ασφαλές λιμάνι, ενώ άφησαν ανοιχτά τα φινιστρίνια, με συνέπεια το σκάφος μέσα σε 16 λεπτά από τότε που ο άνεμος άρχισε να το χτυπάει να πάρει νερό και να βυθιστεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις