Πέμπτη, 22 Αυγ.
33oC Αθήνα

Ρόδος: Ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ περιγράφει τον τραυματισμό του στη μάχη με τις φλόγες – «Πονάω αλλά το παλεύω»

Ρόδος: Ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ περιγράφει τον τραυματισμό του στη μάχη με τις φλόγες – «Πονάω αλλά το παλεύω»
EUROKINISSI

«Γλίστρησα στα απότομα βράχια και προσγειώθηκα με την πλάτη σε έναν πέτρινο όγκο» λέει στο newsit.gr ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ Ρόδου, Δημήτρης Μενεμενλής, ο οποίος χθες βράδυ (21.08.2024) τραυματίστηκε μαζί με άλλους δύο πυροσβέστες, κατά την διάρκεια της κατάσβεσης φωτιάς στην Ρόδο.

Οι δασοκομάντος τραυματίστηκαν σε δύσβατο σημείο και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση για τη μεταφορά τους. Διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να τους προσεγγίσουν, να τους παραλάβουν και μετέπειτα τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Τα όσα περιγράφει ο Δημήτρης Μενεμενλής είναι σοκαριστικά και ταυτόχρονα μας κάνει κατανοητό, τί συνθήκες καλούνται οι πυροσβέστες να ξεπεράσουν στις φωτιές, με κίνδυνο να βλάψουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

«Κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς το μεσημέρι, αναγκαστήκαμε να φτάσουμε μέχρι τα βράχια στο ψηλότερο σημείο της πυρκαγιάς για να μην της “επιτρέψουμε” να περάσει στο πυκνό δάσος της Κυμισάλας από την άλλη πλευρά του βουνού. Τα καταφέραμε».

Όμως σύμφωνα με τον διοικητή της 11ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Ρόδου, «κατά την επιστροφή μας για να εξασφαλίσουμε την πυρκαγιά τραυματίστηκε αρχικά ο συνάδελφός μου στα πλευρά και έπειτα εγώ κι ένας ακόμη συνάδελφος λόγω του έντονου ανάγλυφου και της εύκολης αποκόλλησης βράχων από την παρατεταμένη ξηρασία».

Τότε, όπως μας περιγράφει: «Εγώ γλίστρησα στα απότομα βράχια και προσγειώθηκα με την πλάτη σε έναν πέτρινο όγκο, ο οποίος μου προξένησε τη βλάβη στη μέση.

Ο διοικητής της 11ης ΕΜΟΔΕ Ρόδου θα παραμείνει στο νοσοκομείο του νησιού καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr: «Έχει ένα κάταγμα στην ακανθώδη απόφυση της σπονδυλικής του στήλης».

Με περίσσιο θάρρος πάντως μιλώντας στο newsit.gr για την περιπέτειά του, αναφέρει: «Πονάω αλλά το παλεύω και θα επιστρέψω το ταχύτερο δυνατόν στα καθήκοντά μου. Συνεχίζουμε δυνατά για την προστασία του περιβάλλοντος και των συμπολιτών μας».

Η πυρκαγιά έκαιγε ανάμεσα σε Μονόλιθο και Σιάννα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις να κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο το βράδυ της Τετάρτης (21.08.2024). Το κύριο μέτωπο της φωτιάς τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 19:30 το απόγευμα. Ωστόσο τότε, εκδηλώθηκε και δεύτερη εστία σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την πρώτη φωτιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις