Πέμπτη, 22 Αυγ.
33oC Αθήνα

HΠΑ: Σε άνοδο οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

HΠΑ: Σε άνοδο οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Αυξήθηκε την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των πολιτών στις ΗΠΑ που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, αν και το επίπεδο αυτό υποδηλώνει ότι η σταδιακή επιβράδυνση της αγοράς εργασίας παραμένει επί του παρόντος ασθενής.

Οι νέες αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 4.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 232.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 17 Αυγούστου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ . Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 230.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Τα τελευταία στοιχεία διασκεδάζουν τους φόβους ότι η αγορά εργασίας επιδεινώνεται ραγδαία, που διατυπώθηκαν για πρώτη φορά μετά την πολύ πιο έντονη από την αναμενόμενη επιβράδυνση της αύξησης των θέσεων εργασίας τον Ιούλιο, η οποία είδε επίσης το ποσοστό ανεργίας να αυξάνεται σε μεταπανδημικό ρεκόρ 4,3%.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει ότι παρακολουθούν έντονα την αγορά εργασίας, γνωρίζοντας ότι η μακροχρόνια αναμονή για τη μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημία.

Οι απολύσεις παραμένουν ιστορικά χαμηλές, ωστόσο, με το μεγαλύτερο μέρος της επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας να προέρχεται από τις επιχειρήσεις που μειώνουν τις προσλήψεις.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις