Πέμπτη, 22 Αυγ.
31oC Αθήνα

Σερβία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε σκάφος που ανατράπηκε ενώ διέσχιζε το Δρίνο προς τη Βοσνία

Σερβία: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε σκάφος που ανατράπηκε ενώ διέσχιζε το Δρίνο προς τη Βοσνία
Associated Press

Τουλάχιστον εννέα μετανάστες πνίγηκαν και πολλοί αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους με το οποίο επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό Δρίνο, στα σύνορα μεταξύ της Σερβίας και της Βοσνίας.

Η αστυνομία της Σερβίας  έλαβε κλήση γύρω στις 5 το πρωί της Πέμπτης (22.08.2024) αστυνομικούς της στη Βοσνία και έναν πολίτη που ανέφεραν το ατύχημα, όπου το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες ανατράπηκε για υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να πνιγούν στον ποταμό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. 

Ο Βλάντα Ράνκιτς, ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι το σκάφος αναποδογύρισε γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα. «Δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί εννέα πτώματα», είπε στους δημοσιογράφους κοντά στο σημείο όπου έγινε το ναυάγιο, κοντά στη βοσνιακή πόλη Μπράτουνατς.

Πρόσθεσε ότι οι διασώστες αναζητούν μια μητέρα και ένα μωρό. «Δυστυχώς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν επιζώντες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ράνκιτς, στις έρευνες κατά μήκος της όχθης του ποταμού μετέχουν ομάδες διασωστών, Βόσνιοι και Σέρβοι συνοριοφύλακες, δύτες και πυροσβέστες. «Αναπτύξαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις», είπε.

Σύγχυση ωστόσο επικρατεί όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των μεταναστών και των διασωθέντων.

Ο Ράνκιτς δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος. Νωρίτερα, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπόρις Τρνίνιτς είπε στο πρακτορείο Srna ότι μια ανεπίσημη εκτίμηση έκανε λόγο για 30 μετανάστες, εκ των οποίων οι 15 κατάφεραν να βγουν στην όχθη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι στη λέμβο επέβαιναν 25 άνθρωποι και από αυτούς οι 18 έφτασαν στην ξηρά, στην πλευρά της Βοσνίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι N1 μετέδωσε ότι αναζητείται επίσης ο διακινητής που μετέφερε του μετανάστες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις