Παρασκευή, 23 Αυγ.
36oC Αθήνα

«Καυτό» φθινόπωρο στον ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή το πρώτο crash test Κασσελάκη απέναντι σε Πολάκη και «87»

«Καυτό» φθινόπωρο στον ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή το πρώτο crash test Κασσελάκη απέναντι σε Πολάκη και «87»

Στη δίνη της εσωκομματικής διαμάχης βρίσκεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ με την ομάδα των «87» να αμφισβητεί τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη να θέτει θέμα ηγεσίας.

Και αν το τέλος του καλοκαιριού βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω εσωστρέφειας και αμφισβήτησης, το φθινόπωρο αναμένεται «καυτό» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρώτο μεγάλο crash test για τον Στέφανο Κασσελάκη θα είναι η Κεντρική Επιτροπή τον Σεπτέμβριο και θα ακολουθήσει τον Οκτώβριο το συνέδριο του κόμματος.

Οι άλλοτε σύμμαχοι Παύλος Πολάκης και Στέφανος Κασσελάκης βρίσκονται πλέον σε ρήξη με τον βουλευτή Χανίων να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να διεκδικήσει και την ηγεσία του κόμματος.

Από την άλλη η αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δείχνει ότι βρίσκεται προ των πυλών μια νέα διάσπαση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολάκης: Δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22.08.2024) όταν ο Παύλος  Πολάκης τάραξε τα νερά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έθεσε θέμα ηγεσίας, αμφισβητώντας ανοικτά τον Στέφανο Κασσελάκη και σημείωσε πως θα συμβάλλει και ο ίδιος σε αυτή.

«Η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να δώσει πολιτική λύση και να ανταπεξέλθει στα σημεία των καιρών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως «πρέπει να υπάρξει αλλαγή, και θα συμβάλλω σ’ αυτό».

Η κίνηση αυτή του Παύλου Πολάκη δείχνει με έμμεσο τρόπο ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον έρχεται σε ανοικτή σύγκρουση με τον Στέφανο Κασσελάκη που του απάντησε πως δεν πρόκειται να σηκώσει το γάντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και αρκέστηκε να πει: «Δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή».

Η αποχώρηση της ομάδας των «87»

Η συνέχεια ήρθε από την ομάδα των «87» που αποχώρησαν από την πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη.

Οκτώ στελέχη της ομάδας των «87» που συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, δηλαδή οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου τάχθηκαν κατά της εισήγησης Κασσελάκη που αφορά στα κομματικά ΜΜΕ και αποχώρησαν από την ψηφοφορία.

«Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το κόμμα μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τους δείχνει την έξοδο ο Κασσελάκης

Το βράδυ Πέμπτης με ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στους επικριτές του. Επιτέθηκε ανοικτά στην ομάδα των «87», τονίζοντας πως «κάποιοι φρόντισαν πάλι να δώσουν ανάσες στο καθεστώς Μητσοτάκη», ενώ χαρακτήρισε την ανακοίνωση που εξέδωσαν ως «μια ανακοίνωση και μια στάση λυπηρή και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων».

Η ομάδα των «87» μέσω πηγών απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας ότι βρίσκεται σε σύγχυση και τον κατηγορεί να εσωστρέφεια. Αναφέρουν μάλιστα ότι χάρη στις δικές τους πιέσεις, αν και αυτό δεν άρεσε στον Στέφανο Κασσελάκη, θα πληρωθούν επιτέλους οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Ειδικότερα πηγές της ομάδας των «87» αναφέρουν τα εξής:

 «Τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του συνόλου του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού.

Άλλωστε αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι.

Η εσωστρέφεια που προκαλείται συνεχώς και η ανεπάρκεια έχουν δείξει ήδη τα αποτελέσματα τους.

Από εκεί και πέρα, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι υπό την πίεση της δικής μας στάσης σήμερα, όσο κι αν ενόχλησε τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν μόλις σήμερα ότι αύριο επιτέλους θα πληρωθούν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις