Σάββατο, 31 Αυγ.
29oC Αθήνα

Xρήσιμα tips για να μην ξεραίνεται το κομμένο ψωμί

Xρήσιμα tips για να μην ξεραίνεται το κομμένο ψωμί

Το ψωμί συνοδεύει συνήθως την χωριάτικη σαλάτα και τα λαδερά φαγητά. Βέβαια, μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ψωμί και για το πρωινό μας, αλείφοντας το με βούτυρο και προσθέτοντας μέλι.

Αναμφίβολα, το φρέσκο ψωμί μυρίζει υπέροχα και η υφή του είναι μαλακή. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεραίνεται η άκρη του, όταν το κόβουμε σε φέτες για το φαγητό μας.

Προκειμένου, λοιπόν, να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί της προηγούμενης ημέρας, υπάρχουν δύο χρήσιμα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αναλλοίωτη την υφή του.

Το περιτύλιγμα από το βούτυρο

Η μαγείρισσα – influencer Joy Huang ανέβασε ένα απλό κόλπο στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media, ώστε η άκρη του ψωμιού να μην ξεραίνεται. Και η λύση κρύβεται στο περιτύλιγμα από το βούτυρο.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που μόλις χρησιμοποιήσατε το βούτυρο, κρατήστε το περιτύλιγμα, καθώς θα σας φανεί χρήσιμο.

Χρησιμοποιήστε το για να τυλίξτε όλη την εκτεθειμένη άκρη του ψωμιού. Έτσι, θα διατηρηθεί απαλή και υγρή. Προκειμένου, όμως, να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα, θα πρέπει πρώτα να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο και να το αφήσετε για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Με αυτό τον τρόπο, θα έχουν μείνει ίχνη βουτύρου πάνω στο περιτύλιγμα που θα επιτρέψουν στο ψωμί να παραμείνει φρέσκο.

Τι λένε οι αρτοποιοί

Βέβαια, υπάρχει ακόμη μια πρακτική λύση, σύμφωνα με τους αρτοποιούς. Μπορείτε, απλούστατα, να τυλίξετε το ψωμί με μια βαμβακερή πετσέτα και στην συνέχεια να το κλείσετε σε μια νάιλον σακούλα, αφού, προηγουμένως, έχετε απελευθερώσει καλά τον αέρα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις