Παρασκευή, 23 Αυγ.
36oC Αθήνα

Μάθιου Πέρι: Όταν περιέγραφε τον εθισμό του με την κεταμίνη – «Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας»

Μάθιου Πέρι: Όταν περιέγραφε τον εθισμό του με την κεταμίνη – «Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας»

Συγκλονιστικές ήταν οι περιγραφές του Μάθιου Πέρι στο βιβλίο – αυτοβιογραφία του για τον εθισμό του με την κεταμίνη. «Θα μπορούσαν κάλλιστα να την ονομάσουν Matty» ανέφερε ο αγαπημένος «Τσάντλερ» από τα «Φιλαράκια».

Ένα χρόνο μετά τον φριχτό θάνατό του στην πισίνα του κι ενώ πέντε άτομα από το στενό του περιβάλλον κατηγορούνται γι’ αυτόν, τα λόγια του Μάθιου Πέρι για την κεταμίνη έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

 

«Σαν να σε χτυπάνε στο κεφάλι με ένα τεράστιο φτυάρι ευτυχίας»… έτσι περιέγραφε το συναίσθημά του από την ένεση κεταμίνης ο «Τσάντλερ». «Ήταν σαν μια γιγάντια εκπνοή. Με έφερναν σε ένα δωμάτιο, με έβαζαν κάτω, μου έβαζαν ακουστικά για να ακούω μουσική, μου έκλειναν τα μάτια και μου έβαζαν έναν ορό».

 «Έχει το όνομά μου γραμμένο παντού – θα μπορούσαν κάλλιστα να το ονομάσουν “Matty”», ανέφερε στην εξομολόγηση που έκανε μέσα από το βιβλίο του, προσθέτοντας ότι συχνά «αποσυντονιζόταν» και «έβλεπε πράγματα».

 «Ήμουν σε θεραπεία για τόσο πολύ καιρό που δεν φρίκαρα καν από αυτό. Ω, υπάρχει ένα άλογο εκεί πέρα; Ωραία – θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Καθώς η μουσική έπαιζε και η Κ έτρεχε μέσα μου, όλα έγιναν σχετικά με το εγώ και τον θάνατο του εγώ» είναι μερικά από τα λόγια του.

Ο Πέρι είχε αναφερθεί και στο πώς αισθανόταν, όταν του χορηγούσαν έναν συνδυασμό αγχολυτικού φαρμάκου και κεταμίνης κατά τη διάρκεια των ωριαίων θεραπευτικών συνεδριών του. «Συχνά πίστευα ότι πέθαινα κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας. “Αχ”, σκεφτόμουν, “αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις”» είχε γράψει.

«Κάνε μου μια μεγάλη ένεση κεταμίνης και ετοίμασε το τζακούζι»

Την ημέρα που πέθανε ο Μάθιου Πέρι, ο προσωπικός βοηθός του, ο οποίος ζούσε μαζί του, του έκανε την πρώτη ένεση κεταμίνης το πρωί, γύρω στις 8:30 π.μ.

Περίπου τέσσερις ώρες αργότερα, ενώ ο ηθοποιός από τα «Φιλαράκια» Μάθιου Πέρι παρακολουθούσε μια ταινία στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, ο βοηθός του έκανε άλλη μια ένεση.

Μόλις 40 λεπτά αργότερα ο Πέρι ήθελε άλλη μια ένεση, ανέφερε ο βοηθός, Kenneth Iwamasa, σε συμφωνία απολογίας που υπέγραψε.

«Κάνε μου μια μεγάλη ένεση», είπε ο Πέρι στο Iwamasa, σύμφωνα με τη συμφωνία, και του ζήτησε να ετοιμάσει το τζακούζι του.

Έτσι, ο Iwamasa γέμισε μια σύριγγα με κεταμίνη, έκανε στον 54χρονο ηθοποιό μια τρίτη ένεση και έφυγε από το σπίτι για να κάνει κάποιες δουλειές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, όπως γράφουν οι New York Times.

Όταν επέστρεψε, βρήκε τον Perry μπρούμυτα στο νερό, νεκρό.

Ο Iwamasa ήταν ένα από τα πέντε άτομα που οι αρχές στην Καλιφόρνια δήλωσαν χθες (15.08.2024) ότι διώκονται σε σχέση με τον θάνατο του Πέρι ο οποίος πέθανε το 2023 αφού είχε πάρει κεταμίνη.

Ο προσωπικός βοηθός του, δύο γιατροί, μια ντίλερ ναρκωτικών γνωστή ως η «βασίλισσα της κεταμίνης» περιλαμβάνονται στους κατηγορουμένους και επωφελήθηκαν από τις αδυναμίες του ηθοποιού, όπως εξήγησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μάρτιν Εστράντα. Έδωσαν παράνομα στον Μάθιου Πέρι περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης έναντι 55.000 δολαρίων σε μετρητά μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Ο Πέρι, μια αγαπημένη φιγούρα που έγινε διάσημος παίζοντας τον Τσάντλερ Μπινγκ στην κωμική σειρά «Friends», πάλευε επί μακρόν με τον εθισμό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις