Παρασκευή, 23 Αυγ.
35oC Αθήνα

Ο Suga των BTS συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: «Λυπάμαι πολύ, απογοήτευσα πολλούς»

Ο Suga των BTS συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: «Λυπάμαι πολύ, απογοήτευσα πολλούς»
REUTERS

Το μέλος του K-pop συγκροτήματος BTS, Suga, έφτασε σήμερα (23.08.2024) σε ένα αστυνομικό τμήμα της Νότιας Κορέας για να υποβληθεί σε ανάκριση, επειδή οδήγησε ένα ηλεκτρικό σκούτερ ενώ ήταν μεθυσμένος.

Ο 31χρονος Suga, στις 6 Αυγούστου έκανε ένα post στην πλατφόρμα Weverse ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας το περιστατικό στο οποίο, ένα είχε πιει αλκοόλ και οδηγούσε το ηλεκτρικό του σκούτερ, έχασε τον έλεγχο και έπεσε έξω ακριβώς από την είσοδο του σπιτιού του χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, ούτε ο ίδιος. Η αστυνομία που βρισκόταν κοντά στο σημείο, συνέλαβε το μέλος των BTS για οδήγηση υπό την επήρεια.

Ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής και ράπερ, Min Yoongi, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έσκυψε το κεφάλι του μόλις έφτασε ‘έξω από το αστυνομικό τμήμα μπροστά από τους δημοσιογράφους και ζήτησε συγγνώμη που οδήγησε μεθυσμένος το ηλεκτρικό όχημα.

«Λυπάμαι για τη μεγάλη απογοήτευση που προκάλεσα σε τόσους πολλούς ανθρώπους και θαυμαστές. Θα συνεργαστώ πιστά με την έρευνα. Και πάλι, λυπάμαι πραγματικά», είπε το μέλος του BTS στους δημοσιογράφους στο αστυνομικό τμήμα Yongsan στο κέντρο της Σεούλ, όπου έφτασε την Παρασκευή στις 7:45 μ.μ. για να ανακριθεί.

Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων (όπως το γιατί δεν ήρθε για ανάκριση νωρίτερα ή αν όντως ήπιε μόνο ένα ποτήρι μπύρα) και μπήκε στο αστυνομικό τμήμα.

Το μέλος του BTS εκπληρώνει αυτήν την περίοδο την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία ως κοινωνικός λειτουργός. Το πρωί της Παρασκευής ο ίδιος πήγε κανονικά στη δουλειά του, πριν βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ο ρόλος της στρατιωτικής θητείας του τραγουδιστή ως πράκτορα κοινωνικής υπηρεσίας περιλαμβάνει ένα τακτικό καθημερινό πρόγραμμα εργασίας, που του επιτρέπει να επιστρέψει στο σπίτι μετά τις ώρες εργασίας. Το μέλος του BTS έχει προγραμματιστεί να ολοκληρώσει την υπηρεσία του τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Ο Suga και η εταιρεία στην οποία ανήκει, BigHit Music, δέχθηκαν πυρά επειδή φέρεται να προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι ο τραγουδιστής οδηγούσε ένα ηλεκτρικό πατίνι αντί για ένα ηλεκτρικό σκούτερ στην απολογία τους την επόμενη μέρα του ατυχήματος. Η υπηρεσία δήλωσε αργότερα στις 8 Αυγούστου ότι: «Θα τηρήσει πλήρως τις ευθύνες ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές αποφασίζουν να κατηγοριοποιήσουν το όχημα».

Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα του τραγουδιστή όταν τον έπιασαν να οδηγεί υπό την επήρεια ήταν 0,227 τοις εκατό, αρκετά υψηλό ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για ανάκληση της άδειας οδήγησής του – μια ποινή που επιβάλλεται από το όριο του 0,08 τοις εκατό.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών ή πρόστιμο από 10 εκατομμύρια KRW (7.295 $) έως 20 εκατομμύρια KRW (14.952 $) βάσει του Νόμου για την Οδική Κυκλοφορία της Νότιας Κορέας.

Το περιστατικό δημιούργησε αναστάτωση στους θαυμαστές, λόγω του ότι η βιομηχανία της K-pop είναι πολύ αυστηρή και επικριτική με τους τραγουδιστές, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της καριέρας τους είναι υποχρεωμένοι να έχουν την εικόνα του «ειδώλου» και του «τέλειου».

Οι BTS, που έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, έχουν θίξει το προβληματικό σύστημα της κορεατικής μουσικής βιομηχανίας. Τα 6 μέλη βρίσκονται σε προσωρινό «διάλλειμα» από το 2022 για να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία, ενώ το μεγαλύτερο μέλος, ο Jin, απολύθηκε τον Ιούνιο έπειτα από ενάμιση χρόνο θητείας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις