Παρασκευή, 23 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ο Γιώργος Πομάσκι αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου: Εκεί που «λυγίζουν» τα γόνατα, αυτός εκτελεί

Ο Γιώργος Πομάσκι αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου: Εκεί που «λυγίζουν» τα γόνατα, αυτός εκτελεί

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε μια… buzzer beater πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, αναφέρθηκε στην ικανότητα που έχει ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης, όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Λίγες ώρες πέρασαν από τη νίκη του Μίλτου Τεντόγλου στο Diamond League της Λωζάννης με τα 8,06 μ. στο τελευταίο του άλμα και για μια ακόμη φορά οι φίλοι του στίβου απορούν: πως το έκανε πάλι αυτό; Καταλληλότερος για να δώσει την απάντηση δεν είναι άλλος από τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι.

Ο προπονητής του Έλληνα Ολυμπιονίκη μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και ρωτήθηκε για το εάν η νίκη στο τελευταίο άλμα είναι… δουλεμένη στην προπόνηση.

“Το τελευταίο άλμα είναι προσωπικό! Είναι δικό του! Εκεί που λυγίζουν τα γόνατα, ο Μίλτος εκτελεί! Για αυτό έχουν μείνει στην ιστορία λίγοι αθλητές. Κανένας δεν θέλει να βαρέσει το… τελευταίο πέναλτι, ο Μίλτος δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό!” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας τον αγώνα του αθλητή του στη Λωζάνη, ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: “Ήταν ο γνωστός Μίλτος! Ότι χρειάζεται να κάνει, θα το κάνει. Αν κοιτάξει κανείς τον αγώνα του στη Λωζάννη έκανε τρεις φορές αυτό που έπρεπε. Στο τρίτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να μπει 8άδα, στο πέμπτο έκανε αυτό που έπρεπε να για μπει 3άδα και στο έκτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη νίκη. Ανταποκρίθηκε τρεις φορές με σιγουριά και με ασφάλεια“.

Στον αγώνα στη Λωζάννη όπου μετείχαν οι επτά από τους οκτώ φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού όλοι οι άλτες έδειχναν να μην μπορούν να βρουν τη βαλβίδα και κατά συνέπεια τα μεγάλα άλματα. Ο Γιώργος Πομάσκι ήταν ο ειδικότερος προκειμένου να δώσει απάντηση για το τι συνέβη. “Υπήρχε μια άσπρη γραμμή 50 πόντους πριν τη βαλβίδα και οι αθλητές πατούσαν εκεί. Τους περιόριζε λίγο οπτικά. Το ταρτάν είχε λίγη κόντρα γιατί ήταν παλιό και τους δυσκόλεψε κι αυτό λίγο”, είπε ο Πομάσκι.

Ο Μίλτος Τεντόλου μετά από τον αγώνα του μιλώντας στη μικτή ζώνη στο στάδιο της Λωζάννη αναφέρθηκε στο σερί των 8 μ. που δεν ήθελε να χάσει. Μέχρι και την πέμπτη του προσπάθεια ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους είχε άλματα κάτω από τα 8 μέτρα.

“Νιώθω πολύ καλά γιατί είχα ένα σερί, για πάνω από δύο χρόνια τώρα, όπου δεν έχω πηδήξει ποτέ λιγότερο από 8 μέτρα σε κανέναν αγώνα και δεν ήθελα να το χάσω σε αυτό το σημείο. Όσο για το πόσο μακριά μπορώ να φτάσω την επόμενη χρονιά, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά θα δοκιμάσω κάποια νέα πράγματα, ίσως να αντιμετωπίσω κάποιες δύσκολες προκλήσεις και θα δούμε τι θα γίνει. Άλλη μια χρονιά, άλλη μια ευκαιρία”, τόνισε ο Τεντόγλου.

Ο τελευταίος αγώνας του Μίλτου Τεντόγλου κάτω από τα 8 μ. είναι στις 30 Αυγούστου 2022 στη Λουκέρνη όπου ήταν τρίτος με 7,94 μ. (-0,5). Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2022 όπου ήταν πρώτος στη Ζυρίχη με 8,42 μ. ακολουθεί ένα σερί 34 αγώνων με άλματα πάνω από τα 8 μέτρα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις