Σάββατο, 24 Αυγ.
31oC Αθήνα

Κίνα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 14 αγνοούμενοι από πλημμύρες στην επαρχία Λιαονίνγκ

Κίνα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 14 αγνοούμενοι από πλημμύρες στην επαρχία Λιαονίνγκ
REUTERS

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 αγνοούνται καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έπληξαν την επαρχία Λιαονίνγκ στη βορειοανατολική Κίνα.

Η ισχυρή βροχόπτωση που προκάλεσε τις ισχυρότερες πλημμύρες στο Χουλουντάο στην παράκτια επαρχία της Κίνας, ενώ επηρέασε επίσης χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Global Times. Μέχρι στιγμής, 188.757 άνθρωποι έχουν πληγεί, με ζημιές περίπου 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις υποδομές.

Οι πλημμύρες «προκάλεσαν δέκα θανάτους» και «αγνοείται η τύχη 14 ανθρώπων» στη Λιαονίνγκ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CCTV, στο οποίο υπογραμμίζεται πως ένας τοπικός αξιωματούχος άφησε την τελευταία του πνοή στην προσπάθειά του να σώσει ζωές.

Το χειρότερο πλήγμα υπέστη εκτός από την πόλη Χουλουντάο, και η κομητεία Τσιαντσάνγκ αλλά και η  Σουιτσόνγκ, όπου πλημμύρισαν σπίτια, καταστράφηκαν δρόμοι και καλλιέργειες, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι διάσωσης προσπαθούν να μεταφέρουν τους πληγέντες σε ασφαλή μέρη.

Την Πέμπτη 22 Αυγούστου, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες διέκοψαν επίσης τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες και τις πτήσεις στην οικονομική δυναμική της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας και οι αρχές εκκένωσαν πάνω από 86.000 ανθρώπους σε ασφαλές μέρος.

 

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με την κινεζική τηλεόραση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις