Σάββατο, 24 Αυγ.
30oC Αθήνα

Στην αντεπίθεση οι «87»: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης

Στην αντεπίθεση οι «87»: Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαθαίνει το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα των «87», μια ημέρα μετά την θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε σήμερα (23/08/2024) τους «87» για σχέδιο απαξίωσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με τα όσα είπε να μην μένουν αναπάντητα.

Συγκεκριμένα οι «87» απάντησαν, μέσω διαρροής, στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό.

Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση στα social media επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην ομάδα των «87».

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε την ομάδα των «87» για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ και όπως τονίζει όσοι στήριξαν το κόμμα «δε χρωστούν τίποτα για να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας».

Αναλυτικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του αναφέρει:

Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.

Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται. Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω. Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις.Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.

Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή.

Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας.
Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα.Γιατί παρ’ όλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.

Το χρονικό της νέας κόντρας

Η νέα ρήξη ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στην ομάδα των  «87» ήρθε χθες Πέμπτη (22/08/2024) όταν αποχώρησαν από την ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οκτώ στελέχη της ομάδας των «87» που συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία, δηλαδή οι Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και η Ελένη Συμεωνίδου τάχθηκαν κατά της εισήγησης Κασσελάκη που αφορά στα κομματικά ΜΜΕ και αποχώρησαν από την ψηφοφορία.

«Δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις, που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το κόμμα μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο κείμενο που εξέδωσαν μετά την αποχώρησή τους.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις