Σάββατο, 24 Αυγ.
35oC Αθήνα

Κάμαλα Χάρις: Πασίγνωστος καλλιτέχνης γκράφιτι σχεδίασε την προεκλογική της αφίσα

Κάμαλα Χάρις: Πασίγνωστος καλλιτέχνης γκράφιτι σχεδίασε την προεκλογική της αφίσα
Φωτογραφία αρχείου Reuters - Kevin Wurm

Με κύριο σύνθημα «Δεν γυρνάμε πίσω», σχεδιάστηκε η επίσημη προεκλογική αφίσα της Κάμαλα Χάρις για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα γίνουν την 5η Νοεμβρίου 2024.

Τον σχεδιασμό της αφίσας της Κάμαλα Χάρις, ανέλαβε μία από τις πιο θρυλικές μορφές στην ιστορία του γκράφιτι, ο Σέπαρντ Φέιρι. Τίτλος του έργου «FORWARD» δηλαδή «προς τα εμπρός».

Η προεκλογική αφίσα είναι εμπνευσμένη από το σύνθημα της εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών «Δεν γυρνάμε πίσω». Σ’ αυτήν απεικονίζεται η Κάμαλα Χάρις με ένα ελαφρύ χαμόγελο και γεμάτη αυτοπεποίθηση, να κοιτάζει ψηλά.

Στο κάτω μέρος του έργου γράφει με κεφαλαία γράμματα τη λέξη «FORWARD».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shepard Fairey (@obeygiant)

Η συγκεκριμένη αφίσα, είναι η πρώτη του γνωστού καλλιτέχνη μετά από περισσότερο από 10 χρόνια, με θέμα την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Αυτά τα λόγια της Κάμαλα Χάρις περιγράφουν τη στιγμή στην οποία βρισκόμαστε και για να μην γυρίσουμε πίσω, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», έγραψε ο καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες σε ανάρτησή του στο Instagram.

«Παρόλο που δεν έχουμε επιτύχει όλους τους στόχους, σημειώνουμε πρόοδο και μάλιστα απέναντι σε διευρυνόμενες απειλές και οπισθοδρομικούς πολιτικούς αντιπάλους», συμπλήρωσε.

Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης το 2008, είχε δημιουργήσει αφίσα για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τίτλο «ΕΛΠΙΔΑ».

Από τότε δεν έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο έργο υποψήφιου Προέδρου.

Το 2015, είχε δηλώσει ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν τον «εμπνέει αρκετά».

Για να εκφράσει την καλλιτεχνική του ανησυχία, δημιούργησε τρία έργα διαμαρτυρίας για τον Ντόναλντ Τραμπ πριν την ορκωμοσία του.   

«Δεν πληρώθηκα για αυτό και δεν θα λάβω κανένα οικονομικό όφελος. Δημιούργησα αυτό το έργο καθαρά για ένα καλύτερο μέλλον. Ελάτε να φτάσουμε εκεί μαζί!», είπε για το έργο κατά του Τραμπ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις