Κυριακή, 25 Αυγ.
31oC Αθήνα

Γερμανία: Ο dj συνέχισε να παίζει μουσική ενώ ο δράστης μαχαίρωνε τα θύματα του

Γερμανία: Ο dj συνέχισε να παίζει μουσική ενώ ο δράστης μαχαίρωνε τα θύματα του
Φωτογραφία Reuters - Thilo Schmuelgen

Θλιβερές είναι όλες οι πληροφορίες που δημοσιεύονται για την επίθεση που συνέβη χθες (23.08.2024) στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν στη Γερμανία. 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 4 χαροπαλεύουν όταν άγνωστος ξεκίνησε να μαχαιρώνει όποιον έβλεπε μπροστά του.

Το ακόμη πιο τραγικό της επίθεσης είναι πως ο dj και παραγωγός Topic τη στιγμή που συνέβαινε το φονικό στο φεστιβάλ της Γερμανίας, αναγκάστηκε να συνεχίζει να παίζει μουσική ενώ από κάτω του τα θύματα ξεψυχούσαν ή πάλευαν να κρατηθούν στη ζωή.

Όπως αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στο Instagram, το προσωπικό ασφαλείας του ζήτησε να συνεχίσει να παίζει μουσική για να μην δημιουργηθεί μαζικός πανικός.

«Σήμερα έπαιξα για τα 650 χρόνια της γενέτειράς μου Ζόλινγκεν στη Γερμανία και κατά τη διάρκεια του σετ μου, προσωπικό ασφαλείας από την πόλη ήρθε σε εμένα και μου ζήτησε να συνεχίσω να παίζω για να αποφύγω έναν μαζικό πανικό.

Υπήρχαν ήδη άνθρωποι που σκοτώθηκαν από έναν δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι. Έτσι, συνέχισα να παίζει παρόλο που ήταν απίστευτα δύσκολο.

Μετά από περίπου 10-15 λεπτά, η μουσική τελικά σταμάτησε και ο κόσμος ενημερώθηκε για το περιστατικό», έγραψε ο Dj.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Topic (@topic)

Ο Topic στη συνέχεια αποκάλυψε πως έτρεξε μακριά από την σκηνή και κρύφτηκε σε ένα κατάστημα ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας έκαναν κύκλους από πάνω του.

Η τραγωδία που συνέβη στο φεστιβάλ είχε ως απολογισμό να ξεψυχήσουν δύο άνδρες ηλικίας 57 και 67 χρόνων και μία 56χρονη γυναίκα.

Η αστυνομία αποκάλυψε πως συνέλαβε έναν 15χρονο για την επίθεση η οποία κατά πάσα πιθανότητα είχε τρομοκρατική κίνητρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις