Κυριακή, 25 Αυγ.
30oC Αθήνα

Γερμανία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με τους 3 νεκρούς στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν 

Γερμανία: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με τους 3 νεκρούς στο φεστιβάλ του Ζόλινγκεν 
REUTERS

Η οργάνωση ISIS ανέλαβε σήμερα (24.08.2024) την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, στην οποία τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Παρασκευή κατά τη διάρκεια φεστιβάλ.

Ένα 24ωρο μετά το μακελειό στη Γερμανία, όπου 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μετά την επίθεση με μαχαίρι, η οργάνωση ISIS παραδέχτηκε ότι κρύβεται πίσω από το αιματοκύλισμα σε φεστιβάλ του Ζόλιγκεν.

Συγκεκριμένα, το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ότι ένα από τα μέλη της ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης και έδρασε για να «εκδικηθεί» για τους μουσουλμάνους «στην Παλαιστίνη και οπουδήποτε αλλού».

«Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό της όργανο Amaq. Ο άνδρας, που καταζητείται ακόμη στη Γερμανία, έδρασε “για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης και οπουδήποτε

Το χρονικό 

Ένας άνδρας με αραβική εμφάνιση, μαχαίρωσε τυχαία ανθρώπους που συμμετείχαν στο φεστιβάλ στο Ζόλινγκεν για τα 650 χρόνια της πόλης και συνέχεια εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια οι αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις δύο υπόπτων, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε δεν ήταν οι υπαίτιοι της επίθεσης.

Στο σημείο βρέθηκαν περισσότερα από ένα μαχαίρια, τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και οπτικό υλικό από την επίθεση.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον δήμαρχο της πόλης Τιμ Κούρτσμπαχ και δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από την επίθεση. «Θρηνούμε για τα θύματα και συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς. Εύχομαι στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση. Ο δράστης πρέπει να συλληφθεί σύντομα και να τιμωρηθεί στον μέγιστο βαθμό του νόμου», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Προηγουμένως την οδύνη τους είχαν εκφράσει και οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP).

Η αστυνομία πάντως δεν έχει σημάνει λήξη συναγερμού και εξακολουθεί να συνιστά «προσοχή» στους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στο Instagram, το προσωπικό ασφαλείας του ζήτησε να συνεχίσει να παίζει μουσική για να μην δημιουργηθεί μαζικός πανικός.

«Σήμερα έπαιξα για τα 650 χρόνια της γενέτειράς μου Ζόλινγκεν στη Γερμανία και κατά τη διάρκεια του σετ μου, προσωπικό ασφαλείας από την πόλη ήρθε σε εμένα και μου ζήτησε να συνεχίσω να παίζω για να αποφύγω έναν μαζικό πανικό.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Topic (@topic)

Υπήρχαν ήδη άνθρωποι που σκοτώθηκαν από έναν δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι. Έτσι, συνέχισα να παίζει παρόλο που ήταν απίστευτα δύσκολο.

Μετά από περίπου 10-15 λεπτά, η μουσική τελικά σταμάτησε και ο κόσμος ενημερώθηκε για το περιστατικό», έγραψε ο Dj.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις