Δευτέρα, 26 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ποια είναι τα ακριβότερα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Ποια είναι τα ακριβότερα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Μέσα στο φθινόπωρο βγαίνουν σε πλειστηριασμό μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα, τα οποία ψάχνουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από έναν νέο ιδιοκτήτη.

Πρόκειται για ιστορικά βιομηχανικά ακίνητα, πολυτελή ξενοδοχεία και εντυπωσιακές βίλες, για την απόκτηση των οποίων οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να βάλουν «βαθιά» στο χέρι στην τσέπη, καθώς κοστίζουν εκατομμύρια. 

Στο «σφυρί» για 30 εκατ. ο Ιππόδρομος στο Μαρκόπουλο

Με διαφορά το πιο ακριβό ακίνητο, το οποίο θα βγει σε πλειστηριασμό στις 6 Νοεμβρίου είναι ο Ιππόδρομος στον Μαρκόπουλο. Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου και του Ιπποδρόμου.

Θεωρείται ο ακριβότερος πλειστηριασμός καθώς η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 30,14 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται, ότι το στα τέλη του 2023 σταμάτησαν οριστικά οι ιπποδρομίες στο εν λόγω ακίνητο, ενώ όσες προσπάθειες και αν έγιναν για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Το συγκρότημα της ΣΤΑΚΟΡ

Το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο για το οποίο το «σφυρί» θα χτυπήσει ξανά στις 12 Σεπτεμβρίου είναι το βιομηχανικό συγκρότημα της  Στακόρ που βγήκε σε αρχικό πλειστηριασμό στις 24 Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 19.474.500 ευρώ, αλλά τελικά δεν βρέθηκαν πλειοδότες.  Η Στακόρ, που άνηκε στην οικογένεια Κορτέση, είχε ταυτιστεί επί δεκαετίες με την εμπορία των αυτοκινήτων Ford και Mazda.

Παράλληλα, η οικογένεια είχε αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα και στο real estate. Παρά ταύτα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ο όμιλος αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσα η Στακόρ να οδηγηθεί σε πτώχευση το 2014.

Τελικά, μετά τον πρώτο άγονο πλειστηριασμό, το ιστορικό βιομηχανικό ακίνητο επί της συμβολής της Λεωφόρου Αθηνών έχει μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς πλέον η τιμή πρώτης προσφοράς φτάνει τα 14.605.875 ευρώ.

Το 5αστερο Galini Sea View

Ένας από τους ακριβότερους πλειστηριασμούς είναι και αυτός του πεντάστερου ξενοδοχείου «Galini Sea View», ο οποίος έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου 2024, εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την ματαίωση ή την αναστολή του και στρέφεται κατά της εταιρείας «Ο Μάρακας Ξενοδοχειακές Τουριστικές Εμπορικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις».

Επισπεύδουσα είναι η εταιρεία «Mega GR Group Α.Ε.». Το συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας του πρώην Δήμου Νέας Κυδωνίας και νυν Δήμου Χανίων.  Όσο για την τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 12.780.000 ευρώ.

Το στρατηγείο του Κοντομηνά

Μια ακόμη ευκαιρία έχει να βρει νέο ιδιοκτήτη και το πρώην στρατηγείο του Δημήτρη Κοντομηνά. Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΜΚΟ Α.Ε., οι οποίες αφορούν έκταση 30 στρεμμάτων με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ.. Το ακίνητο βρίσκεται συγκεκριμένα στη θέση «Βακαλόπουλο» εντός του ΒΙΟΠΑ Παλλήνης. Η τιμή της πρώτης προσφοράς φτάνει τα 6.696.958 ευρώ και το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οικόπεδο – φιλέτο της Γλυφάδας

Νέο ιδιοκτήτη αναζητά ξανά και το αδόμητο οικόπεδο πάνω στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας της εταιρείας «Μάριος Παπαθάνος Α.Ε.», η οποία έχει ως αντικείμενο την κατασκευή και εκμετάλλευση ακινήτων. Η τιμή του οικοπέδου φτάνει τα   6.639.000 ευρώ και είναι ιδιαίτερα υψηλή, καθώς τα ελεύθερα οικόπεδα στα Νότια Προάστια είναι περιζήτητα και δυσεύρετα. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Το «Lindos Memories» στη Ρόδο

Το δεύτερο ακριβότερο ξενοδοχειακό συγκρότημα που βγαίνει σε πλειστηριασμό είναι το γνωστό «Lindos Memories» στη Ρόδο. Για το πολυτελές ξενοδοχείο είχε χτυπήσει το σφυρί στις 22 Φεβρουαρίου 2024 με τιμή εκκίνησης 6,6 εκατ. ευρώ. Η κατάληξή του ωστόσο δεν ήταν θετική, με αποτέλεσμα, αν δεν τεθεί σε ανατολή, να πραγματοποιηθεί δεύτερος πλειστηριασμός στις 16 Οκτωβρίου, έχοντας ως πρώτη τιμή προσφοράς τα 5.354.000 ευρώ. Η διαδικασία στρεφόταν κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Klimatair» («Κλιματαιρ Ανώνυμη Εταιρεία Κλιματισμού-Θέρμανσης-Συστημάτων Ενέργειας-Τηλεπικοινωνιών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων»).

Τα ακίνητα του Εμφιετζόγλου

Μεταξύ των πιο ακριβών κατοικιών που βγαίνουν σε πλειστηριασμό, με διαφορά αυτή που ξεχωρίζει είναι η διώροφη κατοικία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου στο Νέο Φάληρο. Το ακίνητο μπαίνει ξανά στην εν λόγω διαδικασία στις 22 Ιανουαρίου 2025, με επισπεύδουσα την Cepal, εκτός και εάν μέχρι τότε μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής. Η τιμή του αυτή τη φορά φτάνει τα  4.815.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχαν προγραμματιστεί πλειστηριασμοί αρχικά για τις 28 Ιουνίου 2023 και αργότερα για την 1η Νοεμβρίου 2023, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σφυρί δεν είναι το μόνο που αναμένεται να χτυπήσει για την οικογένεια Εμφιετζόγλου το επόμενο διάστημα, καθώς για τις 20 Νοεμβρίου 2024 έχει προγραμματιστεί -εάν δεν υπάρξει νέα προσπάθεια αναστολής- ένας νέος πλειστηριασµός για το ακίνητο-µουσείο του Πρόδροµου Εµφιετζόγλου στα Ανάβρυτα, στο Μαρούσι. Πρόκειται, συγκεκριµένα, για µια έκταση 49.202,94 τ.µ., όπου υφίσταται ειδικό πολυτελές κτιριακό συγκρότηµα, αποτελούµενο από επιµέρους πολιτιστικά κτίρια µε εκθεσιακούς χώρους – εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, µονοκατοικία-βίλα, γραφεία, βοηθητικά κτίσµατα, εγκαταστάσεις, συνολικής επιφάνειας 4.035,06 τ.µ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις