Δευτέρα, 26 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ο Στέφανος Κασσελάκης έτοιμος για τελική ρήξη με τους «87» αλλά όχι με τον Παύλο Πολάκη – Ο Τσίπρας, η Τσαπανίδου και η στρατηγική για τη Βουλή

Ο Στέφανος Κασσελάκης έτοιμος για τελική ρήξη με τους «87» αλλά όχι με τον Παύλο Πολάκη – Ο Τσίπρας, η Τσαπανίδου και η στρατηγική για τη Βουλή

Έτοιμος για την τελική ρήξη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεννόησης με τους «87» που τον αμφισβητούν.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να εξαντλεί όλα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος τον αμφισβήτησε έντονα στην πρόσφατη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην  μάχη αυτή έχει ανάγκη από ισχυρούς συμμάχους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη φάση από την ίδρυσή του, καθώς πολλοί θεωρούν ότι αυτή η κρίση μπορεί να είναι και η τελευταία, δεδομένου ότι δημοσκοπικά μπορεί να πάρει την κατρακύλα, ενώ κοινοβουλευτικά να χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ αναρωτιούνται, αν ο Στέφανος Κασσελάκη θα πάει στην Θεσσαλονίκη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή ως ένας αρχηγός μικρότερου κόμματος της ευρύτερης αντιπολίτευσης.

Άνοιξε την πόρτα της εξόδου στους «87»

Η τακτική της οριστικής ρήξης που έχει επιλέξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την λογική ότι το κόμμα δεν μπορεί να βρίσκεται σε συνεχή κρίση και να πάει έτσι μέχρι το συνέδριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε, λοιπόν, να ανοίξει την πόρτα εξόδου από το κόμμα σε όσους  τον αμφισβητούν, κατηγορώντας τους για «οργανωμένο σχέδιο εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ» ως το συνέδριο προκειμένου «να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη “Κεντροαριστερά” με “σωτήρα” επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».

Τους κατήγγειλε, μάλιστα, ως «φράξια» στην οποία, όπως είπε, δεν θα επιτρέψει να καίει «τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια».

Οι διαφωνούντες, που στην Πολιτική Γραμματεία εκπροσωπούνται από την Ολγα Γεροβασίλη, τον Αλέκο Φλαμπουράρη, την Κατερίνα Νοτοπούλου, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Κώστα Ζαχαριάδη, την Ζωή Κουρκούλια και την Ελένη Συμεωνίδου, απαντούν ότι «δεν έχουν να πάνε πουθενά καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι τους» και ζητούν από τον Στέφανο Κασσελάκη να παραιτηθεί .

Σε πολιτικό επίπεδο τα στελέχη αυτά που πρέπει να σημειωθεί ότι τον είχαν στηρίξει στις προηγούμενες εκλογές, θεωρούν ότι με τα όσα λέει και κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ευτελιστεί η έννοια της αριστεράς και ότι έχει χαθεί η συντροφικότητα, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται με life style λογική, αλλάζοντας τηυν φυσιογνωμία του κόμματος.

«Βλέπει» Τσίπρα πίσω από τους επικριτές του

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι πίσω από αυτή την κριτική βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Γι’ αυτό άλλωστε ενώ γνωρίζει ότι δεν έχει καμμία πιθανότητα να μπει στη Βουλή δημιούργησε όλη αυτή την ιστορία μετά την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου.

Στην πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί, ζητώντας από τους πρώην συνεργάτες του να παραιτηθούν, ώστε να μπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή, προκειμένου να τον εκθέσει. Εάν δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός δεν πάρει θέση – που δεν θα πάρει- τότε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να εκθέσει δημόσια τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν κάνει τίποτα για να τον στηρίξει.

Καθώς μάλιστα όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες η Πόπη Τσαπανίδου θα πάρει την έδρα  ως πρώτη επιλαχούσα, εκεί αναμένεται να υπάρξει νέα σύγκρουση με την πλευρά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παίζει» ακόμη και αποπομπή Λινού

Την ίδια στιγμή, ωστόσο η Κουμουνδούρου εξαντλεί όλα τα περιθώρια κατευνασμού του Παύλου Πολάκη, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στην μάχη που έχει να δώσει χρειάζεται ισχυρούς συμμάχους.

Στην διαδικασία αυτή θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο η έκβαση της σύγκρουσης που έχει ο Παύλος Πολάκης με την βουλευτή επικρατείας Αθηνά Λινού.

Όπως είναι γνωστό, ο διαγραφής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορήσει την κ. Λινού  για απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία της «Prolepsis».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι ο βουλευτής Χανίων έχει δίκιο και επικαλούνται την κίνηση του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει από νομικό γραφείο την διερεύνηση των στοιχείων που παρουσιάζει δημόσια ο Παύλος Πολάκης.

Κάποιοι δεν αποκλείουν τελικά τα δάκρυα της Αθηνάς Λινού για την κακή συμπεριφορά του συναδέλφου της στην Βουλή να αποβούν μοιραία για την ίδια.

Μία ενδεχόμενη αποπομπή της από το κόμμα, ωστόσο προφανώς θα δημιουργήσει νέες εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προφανώς θα εκθέσει συνολικά το κόμμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις