Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Γερμανία: Πέφτουν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι επιχειρηματικές προσδοκίες

Γερμανία: Πέφτουν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι επιχειρηματικές προσδοκίες

Το κλίμα στην οικονομία της Γερμανίας συνέχισε να επιδεινώνεται τον Αύγουστο του 2024, σύμφωνα με δημοσίευση της Handelsblatt.

Συγκεκριμένα, το επιχειρηματικό κλίμα Ifo, το σημαντικότερο βαρόμετρο για την οικονομία στη Γερμανία, υποχώρησε στις 86,6 μονάδες από 87,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Ifo, που εδρεύει στο Μόναχο, σε περίπου 9.000 στελέχη σήμερα (26.8.2024).

Πρόκειται για την τρίτη μείωση στη σειρά. Οι εμπειρογνώμονες που ερωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν ακόμη και πτώση στις 86,0 μονάδες.

Οι εταιρείες ήταν πιο απαισιόδοξες για την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση και τις προοπτικές για τους επόμενους μήνες από ό,τι προηγουμένως. «Η γερμανική οικονομία αντιμετωπίζει κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ifo Κλέμενς Φούεστ (Clemens Fuest).

Πρόσφατα, η έρευνα των διευθυντών αγορών για τον τοπικό ιδιωτικό τομέα είχε ήδη βάλει ένα ισχυρό φρένο στις ελπίδες για ανάκαμψη: Το βαρόμετρο υποχώρησε ακόμη περισσότερο κάτω από το όριο ανάπτυξης των 50 μονάδων τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η S&P Global.

Μετά από αύξηση 0,2% στις αρχές του έτους, το γερμανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε κατά 0,1% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο λόγω της μείωσης των επενδύσεων.

Ωστόσο, η Bundesbank δεν αναμένει επί του παρόντος ύφεση, αλλά μάλλον ελαφρά αύξηση του ΑΕΠ κατά το τρέχον θερινό τρίμηνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις