Δευτέρα, 26 Αυγ.
33oC Αθήνα

Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον σε ηλικία 76 ετών, έχασε τη «μάχη» με τον καρκίνο

Πέθανε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον σε ηλικία 76 ετών, έχασε τη «μάχη» με τον καρκίνο
Getty Images/Matteo Ciambelli

Στο πένθος βύθισε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η είδηση ότι ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έχασε την πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και πέθανε σήμερα (26/08/24) σε ηλικία 76 ετών. 

Το θάνατο του Σβεν Γκόραν Έρικσον από καρκίνο στο πάγκρεας έκανε γνωστό η οικογένεια του με δήλωση της. Ο 76χρονος Σουηδός υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές ποδοσφαίρου, έχοντας κοουτσάρει στην καριέρα του τις Μπενφίκα, Λάτσιο, Ρόμα και εθνικής Αγγλίας

«Μετά από μακρά αρρώστια, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον πέθανε το πρωί, στο σπίτι του, περιστοιχισμένος από την οικογένεια του. Το θάνατο του πενθούν η κόρη του Λίνα, ο γιός του Γιόχαν και η σύζυγος του Αμάνα, η εγγονή του Σκάι, ο πατέρας του Σβεν, η σύντροφος του Γιανίσετ και ο γιός της Ακίντις, ο αδελφός του Λαρς Ερικ και η σύζυγος του Γιούμνιοκ. Η οικογένεια ζητά να γίνει σεβαστή η επιθυμία της να θρηνήσει ιδιωτικά και να μην επικοινωνήσει κανείς μαζί της».

Ο θρυλικός Σουηδός προπονητής είχε προλάβει να αποχαιρετήσει τους οπαδούς των ομάδων που υπηρέτησε στα χρόνια της καριέρας του, αλλά και όλους του ποδοσφαιρόφιλους, με μια συγκινητική δημόσια επιστολή, πριν από μερικές ημέρες, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε μια ανατριχιαστική δήλωση «Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο»

Μάλιστα ο Έρικσον αποτέλεσε τον πρώτη ξένο τεχνικό της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας το 2001, γράφοντας με αυτό τον τρόπο ιστορία.

Από τον Φεβρουάριο του 2023 είχε αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. O Έρικσον είχε καρκίνο στο πάγκρεας και στις αρχές του 2024 είχε αποκαλύψει ότι του είχε απομείνει ένας χρόνος ζωής στην καλύτερη περίπτωση.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις