Δευτέρα, 26 Αυγ.
32oC Αθήνα

Χαλκιδική: «Έχω καθαρό ποινικό μητρώο, όσα είπαν ότι ήμουν μεθυσμένος είναι ψέματα» λέει ο χειριστής στο λούνα παρκ

Χαλκιδική: «Έχω καθαρό ποινικό μητρώο, όσα είπαν ότι ήμουν μεθυσμένος είναι ψέματα» λέει ο χειριστής στο λούνα παρκ

Την δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας (19.8.24) στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, δίνει μιλώντας στο newsit.gr ο χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού.

Ο 21χρονος δηλώνει σοκαρισμένος από το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ που εργαζόταν στη Χαλκιδική, επισημαίνει πως έχει λευκό ποινικό μητρώο και απαντά στα όσα του καταλογίζονται ότι ήταν μεθυσμένος και πως άλλαξε θέση στον αδικοχαμένο Γιάννη και τον αδελφό του.

«Όλα όσα έγιναν τα είδα μπροστά μου και είμαι σοκαρισμένος. Είναι πολύ δύσκολο. Θέλω να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού. Φοβήθηκα πολύ γιατί για πρώτη φορά στη ζωή μου βρέθηκα σε μια τέτοια κατάσταση. Έχω καθαρό ποινικό μητρώο. Έγινε ένα μπέρδεμα με το ποινικό μητρώο του αδελφού μου και λένε ότι έκανα εγώ αυτά που έκανε στο παρελθόν ο αδελφός μου», τονίζει.  

«Είμαι στενοχωρημένος γιατί αυτό το παιδί έφυγε άδικα απο τη ζωή, δεν φταίω εγώ. Όσα είπαν ότι ήμουν μεθυσμένος είναι ψέματα. Εγώ στη δουλειά ποτέ δεν πηγαίνω μεθυσμένος. Για το μεροκάματο μου πήγαινα. Σχεδόν έξι μήνες πήγαινα σε αυτή τη δουλειά. Όσο γι’ αυτά που λένε ότι ζήτησα απο τα παιδιά να αλλάξουν καρεκλάκια, να ξερέτε ότι στο παιχνίδι υπάρχουν μπλέ και κόκκινα καρεκλάκια. Εκείνη τη μέρα δούλευαν μόνο τα κόκκινα και τα παιδιά είχαν κάτσει στα μπλέ. Ο ιδιοκτήτης μου είχε πει να βάζω τον κόσμο μόνο στα κόκκινα. Και δούλευαν με την κανονική ταχύτητα, με 50-60 km», υπογραμμίζει.

«Ξαφνικά άκουσα τη μητέρα να φωνάζει πιο σιγά, εγώ πήγα να το χαμηλώσω και είδα το παιδί να εκσφενδονίζεται. Τρομοκρατήθηκα, σοκαρίστηκα και το μόνο που ήθελα είναι να τρέξω στη μητέρα μου να της πω τι έγινε. Και μετά πήγα και παραδόθηκα και είπα όλη την αλήθεια. Θέλω να βρεθεί δικαιοσύνη. Είναι το μόνο που θέλω», σημειώνει.

«Δέχτηκε εντολές να κρυφτεί γιατί τον απειλούσαν ότι θα τον λιντσάρουν»

«Καταρχάς η οικογένεια μεταφέρει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του νεαρού που αδικως έχασε τη ζωή του.
Ο εντολέας μου δηλώνει συντετριμμένος και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ διότι δεν είχε προετοιμαστεί ποτέ και δεν πίστευε ποτέ οτι υπήρχε περίπτωση να συμβεί ένα γεγονός σαν αυτό», τονίζει στο newsit.gr η δικηγόρος του 21χρονου, Ανθούλα Ανάσογλου.

«Ο ίδιος μόλις έγινε το δυστύχημα δέχτηκε εντολές να κρυφτεί γιατί όπως του είπαν θα τον λιντσάρουν και πήγε με τα πόδια φοβισμένος και τρομαγμένος στο οίκημα που διέμενε προσωρινά», υπογραμμίζει.

Όπως επισημαίνει, ο 21χρονος πίστευε απο τα βάθη της καρδιάς του ότι η υπεύθυνη ο ιδιοκτήτης θα προσέφεραν βοήθεια στο άτυχο παιδί. 

«Την άλλη μέρα όταν πληροφορήθηκε την εξέλιξη των γεγονότων, ζήτησε απο τη μητέρα του να μεταβούν μαζί στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει όσα γνωρίζει», σημειώνει.

«Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού εκφράζει ένα τεράστιο συγγνώμη που απλώς έφυγε φοβισμένος και τρομαγμένος απο τις φωνές. Μέχρι σήμερα ανάβει κερί στη μνήμη του παιδιού», καταλήγει η δικηγόρος του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις