Δευτέρα, 26 Αυγ.
29oC Αθήνα

Κίνηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτών του Παύλου Πολάκη για να τα βρει με τον Στέφανο Κασσελάκη

Κίνηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτών του Παύλου Πολάκη για να τα βρει με τον Στέφανο Κασσελάκη
ΦΩΤΟ Eurokinissi (αρχείο)

Μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη κάνουν 870 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη του κόμματος, τα οποία πρόσκεινται στον ανεξάρτητο, πλέον, βουλευτή Χανίων.

Το κείμενο υπογράφεται συμβολικά από 870 στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από όλη τη χώρα και κάθε περιφέρεια της επικράτειας, πολλά από τα οποία είναι υποστηρικτές του Παύλου Πολάκη με απώτερο στόχο την αποκατάσταση των σχέσεων του πρώην βουλευτή Χανίων του κόμματος με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα το κείμενο υπογράφεται από:

34 Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

15 Συντονιστές/ίστριες και αν. συντονιστές/ίστριες Νομαρχιακών Επιτροπών

100 Μέλη συντονιστικών οργάνων και μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών

68 Συντονιστές/ίστριες & αν. συντονιστές/ίστριες Οργανώσεων Μελών (ΟΜ)

105 Μέλη συντονιστικών οργάνων των Ο.Μ.

9 Στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

539 Μέλη του κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Στο πολυσέλιδο κείμενο – παρέμβασή τους, οι 870 επισημαίνουν, ανάμεσα σε άλλα, ότι «συγκεκριμένα στελέχη και ομάδες μέσα στο κόμμα μας», «σε αγαστή συνεργασία με τη κομματική γραφειοκρατία ροκανίζουν μεθοδικά τόσο τον Πρόεδρο σ. Στέφανο Κασσελάκη όσο και το ίδιο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για το οποίο έχουμε δώσει τεράστιο αγώνα από το 2012».

«Εμείς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

● Εμείς που είδαμε τις επιθυμίες μας και τις αποφάσεις μας για ένα μεγάλο κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς που θα εμπεριέχει την κοινωνία να αναβάλλονται κατ’ εξακολούθηση

● Εμείς που παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια για τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας οι οποίες ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν στο βωμό συμβιβασμών με μηχανισμούς φιλοδοξιών φραξιών και προσώπων

● Εμείς που ψηφίσαμε και στηρίζουμε τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη ως την νέα ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές τόσο στο κόμμα όσο και στη χώρα μας

● Εμείς που πιστεύουμε πως το όραμα της Σύγχρονης Αριστεράς και της μεγάλης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη μέσω του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορούμε να μένουμε πλέον με σταυρωμένα χέρια βλέποντας συγκεκριμένα στελέχη και ομάδες μέσα στο κόμμα μας που σε αγαστή συνεργασία με τη κομματική γραφειοκρατία ροκανίζουν μεθοδικά τόσο τον Πρόεδρο σ. Στέφανο Κασσελάκη όσο και το ίδιο το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για το οποίο έχουμε δώσει τεράστιο αγώνα από το 2012.

Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε τη συστηματική καταστρατήγηση συλλογικών αποφάσεων από την οργανωτική ηγεσία (όπως πρόσφατα με την απόφαση της ΚΕ για τον χρόνο σύστασης και την σύνθεση της ΚΟΕΣ) που μοναδικό στόχο έχουν να φρενάρουν (αν όχι να σαμποτάρουν) δημοκρατικές εξελίξεις και αλλαγές στο κόμμα, απέναντι στις διαθέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας μελών και φίλων του.

Η προσπάθεια μείωσης και απαξίωσης του κόμματος, του Προέδρου και στελεχών με τεράστιες μάχες απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από κύκλους –δυστυχώς- εντός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκει απέναντί της τα δεκάδες χιλιάδες αγανακτισμένα πλέον μέλη του κόμματος. Είναι καιρός το κόμμα μας να γυρίσει σελίδα και να επιστρέψει στη σωστή τροχιά, με σημείο επανεκκίνησης το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Εκεί καλούμαστε να βάλουμε τα θεμέλια για

– Ένα κόμμα που η κορυφή της κομματικής πυραμίδας θα χαμηλώσει για να είναι κοντά στη βάση.

– Ένα κόμμα ανοιχτό στη κοινωνία όπου θα ακούγεται η βάση σε όλα τα ζητήματα.

– Ένα κόμμα χωρίς γραφειοκρατία που θα απαρτίζεται από στελέχη βγαλμένα μέσα από τον κοινωνικό ιστό. Που στέλεχος και μέλος θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα πορεύονται χέρι- χέρι δουλεύοντας μέσα στην κοινωνία για να καταφέρουν να κερδίσουν τους συσχετισμούς δυνάμεων.

– Ένα κόμμα της Κυβερνώσας Αριστεράς, ισχυρό που θα εκφράζει το σύνολο των Προοδευτικών Δημοκρατικών πολιτών.

– Ένα κόμμα που θα κρατά ψηλά την Αριστερή, Προοδευτική του ταυτότητα προασπίζοντας με αλήθεια και εντιμότητα τα συμφέροντα των πολλών.

– Ένα κόμμα που θα αντλεί ιδέες για τον στρατηγικό του σχεδιασμό μέσα από τις ζυμώσεις με τα μέλη και την κοινωνία. Που θα είναι εκεί να εκφράσει τις ανάγκες χωρίς να χάνει την στοχοπροσήλωσή του που δεν είναι άλλη από την αξιοπρέπεια των πολιτών.

– Ένα κόμμα με συνοχή και ομοιογένεια. Με πραγματική πολιτική ενότητα και όχι ενότητα για την ενότητα. Ένα κόμμα που θα καταλήγει σε μία πολιτική θέση και θα ακολουθεί μία πολιτική γραμμή που θα στέκεται σε δύο άξονες: στο να πολεμά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να είναι σε θέση να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις που θα ευνοούν την κοινωνία.

– Ένα κόμμα που θα επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του με τις δομές της κοινωνίας όπως δημόσια διοίκηση, συνδικαλιστικό κίνημα και τοπική αυτοδιοίκηση.

– Ένα κόμμα της Πατριωτικής Αριστεράς που σέβεται τις διεθνείς συνθήκες και μάχεται για την Εθνική ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας μας.

Από δω και πέρα θα πρέπει να εμπνέουμε και να πείθουμε για να ξαναγίνουμε ελκυστικοί στην κοινωνία που στενάζει, οφείλουμε με κατανοητό σε όλους τρόπο να περιγράψουμε τι ακριβώς μπορούν να περιμένουν από εμάς οι φτωχότεροι, οι αποκλεισμένοι και τα συνήθως στρώματα/θύματα (όπως τα μεσαία) αυτού του τόπου. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε στους πολλούς, ότι αν αύριο μας εμπιστευθούν το τιμόνι της χώρας και τις τύχες τους, θα πρέπει για παράδειγμα να ξέρουν από τώρα…:

• Εάν το εισόδημα των εργαζομένων θα φτάνει για μια «καλύτερη ζωή». Αν θα ‘χουν συλλογική σύμβαση και εργασιακά δικαιώματα.

• Εάν τα «τιμημένα γηρατειά» της Χώρας μας θα μπορούν να έχουν αξιοπρεπή διαβίωση και όχι πετσοκομμένες συντάξεις.

• Εάν οι ασθενείς θα βρίσκουν ικανοποιητική και δωρεάν περίθαλψη στο σύστημα Υγείας.

• Εάν οι επιστήμονες θα αμείβονται αξιοπρεπώς στο δημόσιο και την αγορά εργασίας.

• Εάν οι μαθητές του Λυκείου θα ‘χουν και με μας τη βάσανο των πανελλαδικών και αν οι γονείς τους θα υποχρεώνονται στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, εις βάρος της ποιότητας ζωής ολόκληρης της οικογένειας, αλλά και εις βάρος του αγαθού της ίδιας της γονεϊκότητας.

• Εάν οι μικρομεσαίοι θα έχουν την ευκαιρία τους στην χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

• Εάν θα μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των τραπεζών, την κλοπή της λαϊκής περιουσίας, τα κόκκινα δάνεια, σε αντιδιαστολή με σκανδαλώδεις χαριστικές ρυθμίσεις και ευνοιοκρατία στις ελίτ, τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους φίλους τους, τα πληρωμένα «πιστόλια» των ΜΜΕ (πχ Πρώτο Θέμα) και κάθε λογής απατεώνες.

• Εάν θα αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δυναμική της περιφέρειας και των αγροτών στην οποία πρέπει να στηριχθούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

• Εάν οι μετανάστες που είναι εδώ ως εργατικά και αγροτικά χέρια, θα εξασφαλίζουν επιβίωση, μόρφωση και το δικαίωμα πολιτογράφησης των παιδιών τους.

• Εάν η Δικαιοσύνη θα παρέχεται γρήγορα και αποτελεσματικά και δεν θα «χαϊδεύει» τις διεφθαρμένες ελίτ, την ώρα που θα «δαγκώνει» τους ξυπόλυτους.

• Εάν τα δημόσια αγαθά, η ενέργεια, το νερό κλπ. θα παραμείνουν δημόσια και σε προσιτές τιμές για όλους.

• Εάν οι άνθρωποι του πολιτισμού θα καταφέρουν να δημιουργούν ελεύθεροι με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Πάνω σε όλα αυτά, και ακόμα παραπάνω, θα πρέπει να δουλέψουμε έτσι ώστε να εκπονήσουμε ένα ρεαλιστικό και πλήρως κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να επανέλθει στην Κυβέρνηση και να δώσει ανάσα σε όλα αυτά τα κοινωνικά στρώματα που στραγγαλίζονται από τη σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ένα πρόγραμμα που θα ξαναδώσει στο Λαό το δικαίωμα στην ευτυχία που έχει στερηθεί εδώ και δεκαετίες. Αυτό το κόμμα που θα φτιάξουμε όλοι μαζί έρχεται από μακριά και κοιτάει στο μέλλον.

Θα είναι συγκρουσιακό; Ναι. Γιατί έχει ιστορία. Την ιστορία της Αριστεράς στο πεδίο, στους χώρους δουλειάς, στον δρόμο, στο κοινοβούλιο.

Ένα κόμμα που θα σέβεται την ιστορική μνήμη εκείνων που πάλεψαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία.

Που θα στέκεται ασπίδα και κυματοθραύστης μπροστά από στελέχη, μέλη και φίλους που θα δίνουν τη μάχη. Για να ακολουθήσουν πολλές ακόμη μάχες και πολλές νίκες μέχρι την τελική.

Εμείς λοιπόν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίζουμε να πάρουμε το κόμμα στα χέρια μας καλώντας τις δεκάδες χιλιάδων μελών να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος μας.

Ένα «Κίνημα Μελών» δίχως πάτρωνες μακριά από κομματικούς βαρόνους.

Ένα κίνημα, που ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, θα πρέπει να εμπιστευτεί με ενεργό τρόπο η ηγεσία, να το καταστήσει εμπροσθοφυλακή του εγχειρήματος και να γεφυρώσει την απόστασή της από την οργανωμένη βάση του κόμματος έτσι ώστε να μη παραμείνει βορά και εύκολη λεία στις διαθέσεις του κομματικού κατεστημένου και των υπονομευτών της!

Ένα κίνημα πραγματικά των μελών!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέφει από τα Χανιά και συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη (26.08.2024).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις