Δευτέρα, 26 Αυγ.
29oC Αθήνα

Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι στο 79% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη

Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι στο 79% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέβασε βίντεο στο Tik Tok με το οποίο δίνει απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση από τη Βουλγαρία σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη.

«Είμαστε τελικά σε αγοραστική δύναμη σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από τη Βουλγαρία; Πάμε να δούμε τρία στοιχεία που αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο», αναφέρει αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και συνεχίζει:

«Πρώτον, κατώτατος μισθός, η Ελλάδα είναι στην 11η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες της ΕΕ που έχουν θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό.

Δεύτερον, πραγματική ατομική κατανάλωση κατά κεφαλήν. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα είναι στην 21η θέση, πάνω δηλαδή, εκτός από την Βουλγαρία, από έξι συνολικά χώρες της Ευρώπης.

Γιατί αυτός ο δείκτης είναι ο πιο αξιόπιστος; Γιατί ο δείκτης αυτός περιλαμβάνει όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που καταναλώνουν τα νοικοκυριά και στην πραγματικότητα είναι ο δείκτης ευημερίας τους. Με βάση, λοιπόν, τον δείκτη ευημερίας, η Ελλάδα είναι στο 79% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρίτον, η χώρα μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις του ρυθμού αύξησης του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Πέρυσι, για παράδειγμα, ήμασταν δεύτεροι στην σειρά κατάταξης, με ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ 2,5%, ανάμεσα στις 27 χώρες, τη στιγμή που η Ευρώπη είχε μηδενικό ρυθμό αύξησης».

@pavlos_marinakis

Είμαστε τελικά σε αγοραστική δύναμη σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από τη Βουλγαρία; 👉Πάμε να δούμε τρία στοιχεία που αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο.

♬ πρωτότυπος ήχος – Pavlos Marinakis

Ο κύριος Μαρινάκης προσθέτει:

«Το τελευταίο πράγμα που θα κάνει αυτή η Κυβέρνηση είναι να πανηγυρίσει. Είναι δεδομένο ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, ούτως ώστε να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο εισοδημάτων. Αλλά όσο επικίνδυνος είναι ένας πανηγυρισμός, άλλο τόσο άδικη είναι η ισοπέδωση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις