Τρίτη, 27 Αυγ.
32oC Αθήνα

Βόλος: Απόκοσμες εικόνες και σήμερα στην παραλία – Χάθηκε η θάλασσα από τα νεκρά ψάρια

Βόλος: Απόκοσμες εικόνες και σήμερα στην παραλία – Χάθηκε η θάλασσα από τα νεκρά ψάρια

Απόκοσμες είναι οι εικόνες που αντίκρισαν και σήμερα (27.08.2024) οι κάτοικοι του Βόλου με την παραλία να είναι γεμάτη από νεκρά ψάρια.

Οι εικόνες που έρχονται από τον Βόλο σοκάρουν, καθώς χιλιάδες νεκρά ψάρια βρίσκονται στην παραλία εδώ και λίγες ημέρες αποτελώντας υγειονομική βόμβα απειλώντας τη δημόσια υγεία. 

Η δυσοσμία είναι έντονη και όπως είναι φυσικό η ανησυχία είναι μεγάλη από τους κατοίκους της πόλης που δεν έχουν συναντήσει ξανά ανάλογο φαινόμενο. 

Για το θέμα έχει ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του πρωτοφανούς γεγονότος. Η έρευνα υπό την επίβλεψη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, θα γίνει σε ειδικά εργαστήρια και θα ληφθούν δείγματα τόσο από τα νεκρά ψάρια, όσο και στις εκβολές της Λίμνης Κάρλας στο Βόλο για να βρεθεί η αιτία θανάτου. Θα εξεταστεί ακόμα και η πιθανότητα να έχει εισχωρήσει κάποια ουσία στον οργανισμό των ψαριών.

Επιπλέον θα ελεγχθεί και η ποιότητα του νερού. Η έρευνα θα γίνει σε όλη την ακτογραμμή του Παγασητικού που εντοπίζονται τα νεκρά ψάρια, δηλαδή σε λιμάνι Βόλου, Άναυρο, Αλυκές και Ν. Αγχίαλο.

  

Την εξέταση θα απασχολήσουν οι ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με τη διαχείριση του θυροφράγματος της Κάρλας, καθώς σε αυτοψία προέκυψε ότι τα νεκρά ψάρια υπάρχουν και εντός του θυροφράγματος και σε όλο το μήκος της σήραγγας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις