Τρίτη, 27 Αυγ.
32oC Αθήνα

Mariah Carey: Η περίπλοκη σχέση με τη μητέρα και την αδερφή της που πέθαναν την ίδια μέρα

ΑΜΠΕ/EPA/SARAH YENESEL
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SARAH YENESEL

Η Mariah Carey βιώνει μια μεγάλη οικογενειακή τραγωδία αφού μέσα στην ίδια μέρα, το περασμένο Σαββατοκύριακο (24/08/24 και 25/08/24), πέθαναν η μητέρα και η αδερφή της, Patricia και Alison.

Τα αίτια του θανάτου τους δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά η 55χρονη τραγουδίστρια Mariah Carey, συντετριμμένη μετά την απώλεια της μητέρας και της αδερφής της, δήλωσε στο People:

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει γιατί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έχασα τη μητέρα μου. Και δυστυχώς, σε μια τραγική ειρωνεία της τύχης, την ίδια μέρα πέθανε και η αδερφή μου. Εκτιμώ την αγάπη και την υποστήριξη όλων σας και τον σεβασμό σας στην επιθυμία μου να περάσω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Όπως πρόσθεσε, πάντως, η ίδια: «Αισθάνομαι ευλογημένη που είχα την ευκαιρία να περάσω με τη μητέρα μου την τελευταία εβδομάδα της ζωής της».

Και με τη μητέρα και με την αδερφή της είχε μια περίπλοκη σχέση, την οποία περιέγραψε στην αυτοβιογραφία της «The Meaning of Mariah Carey».

Η Patricia ήταν παντρεμένη με τον πατέρα της Mariah, τον Alfred Roy Carey, μέχρι την ηλικία των τριών ετών. Ο πατέρας της Mariah πέθανε σε ηλικία 72 ετών το 2002.

Η Patricia, μητέρα της βραβευμένης με Grammy τραγουδίστρια, ήταν τραγουδίστρια της όπερας και δασκάλα φωνητικής. Η σχέση τους όμως, παρά την κοινή τους αγάπη για το τραγούδι, ήταν κάπως προβληματική. 

«Όπως πολλές πτυχές της ζωής μου, το ταξίδι με τη μητέρα μου ήταν γεμάτο αντιφάσεις. Ποτέ δεν ήταν μόνο άσπρο-μαύρο, ήταν ένα ολόκληρο ουράνιο τόξο συναισθημάτων», ανέφερε το 2020 στα απομνημονεύματά της, με τίτλο The Meaning of Mariah Carey.

«Η σχέση μας είναι ένα αγκαθωτό σχοινί υπερηφάνειας, πόνου, ντροπής, ευγνωμοσύνης, ζήλιας, θαυμασμού και απογοήτευσης. Μια περίπλοκη αγάπη δένει την καρδιά μου με την καρδιά της μητέρας μου», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Η 55χρονη είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους. Η επαγγελματική ζήλια «έρχεται με την επικράτεια της επιτυχίας, αλλά όταν το άτομο είναι η μητέρα σου και η ζήλια αποκαλύπτεται σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, είναι ιδιαίτερα οδυνηρό», είχε προσθέσει.

Αλλά είχε μιλήσει επίσης για τη βαθιά αγάπη που έτρεφε για τη μητέρα της, γράφοντας στην αφιέρωση: «Στην Πατ, τη μητέρα μου, η οποία, μέσα από όλα αυτά, πιστεύω ότι στην πραγματικότητα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Θα σε αγαπώ όσο καλύτερα μπορώ, πάντα».

Με τη μητέρα της κατάφερε τελικά να συμφιλιωθεί και μάλιστα είχαν τραγουδήσει και μαζί το 2010, σε μια χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική εκπομπή. Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Carey είχε πει ότι ήταν αυτή που την είχε ενθαρρύνει να κυνηγήσει τα όνειρά της, χωρίς όμως ποτέ να γίνει πιεστική μαζί της.

Η σχέση της Mariah Carey με τα αδέρφια της

Εκτός από τη Mariah και την Alison, η Patricia και ο Roy είχαν επίσης τον γιο Morgan, σήμερα 64 ετών.

Η σχέση της Κάρεϊ και με τη μεγαλύτερη αδερφή της, την 63χρονη Άλισον, δεν ήταν μία κλασική σχέση ανάμεσα σε δύο αδερφές.  

Στα απομνημονεύματά της, έγραψε ότι ήταν αποξενωμένη από αυτήν και τον αδελφό της Μόργκαν, λέγοντας ότι ήταν «συναισθηματικά και σωματικά πιο ασφαλές για μένα να μην έχω καμία επαφή».

Η Άλισον είχε μάλιστα μηνύσει την Κάρει ζητώντας 1,2 εκατομμύρια δολάρια μετά την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων για «τεράστια συναισθηματική φόρτιση», χαρακτηρίζοντας τα όσα ανέφερε «εκδικητικά».

Η 55χρονη τραγουδίστρια έγραψε ότι και τα δύο αδέλφια της «επιτίθενται» λεκτικά εδώ και χρόνια.

Είπε στην Oprah: «[Τα αδέλφια μου] απλά μεγάλωσαν με την εμπειρία να ζουν με έναν μαύρο πατέρα και μια λευκή μητέρα μαζί, ως οικογένεια, και εγώ, ως επί το πλείστον, ζούσα με τη μητέρα μου, κάτι που το έβλεπαν ως ευκολότερο, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν.

Πρόσθεσε ότι τα αδέλφια της «πάντα πίστευαν ότι η ζωή [της] ήταν εύκολη» και «επίσης πάντα αναζητούσαν… ένα εύκολο τρόπο πλουτισμού».

Εκτός από την κατάχρηση ουσιών, η Άλισον ήταν άστεγη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Ήταν επίσης θετική στον ιό HIV.

Το 2016 η Alison απηύθυνε έκκληση στη διάσημη αδελφή της μέσω της DailyMail, εκλιπαρώντας την να διορθώσει το χάσμα μεταξύ τους και να βοηθήσει να σωθεί η ζωή της, λέγοντας: «Mariah σε αγαπώ, χρειάζομαι απεγνωσμένα τη βοήθειά σου».

 

Τέλος, η Mariah Carey είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα της κάλεσε την αστυνομία πριν από τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο το 2001, εν μέσω ενός οικογενειακού καβγά.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια μπήκε στο νοσοκομείο τον Ιούλιο του 2001, καθώς οι εκπρόσωποί της είπαν ότι αντιμετώπιζε «ακραία εξάντληση».

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις