Τρίτη, 27 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ρωσία: Οι Ουκρανοί επιχειρούν να μπουν και στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Οι Ουκρανοί επιχειρούν να μπουν και στο Μπέλγκοροντ
Φωτογραφία: Reuters

Επίθεση και στο Μπέλγκορντ μετά το Κουρσκ φαίνεται πως επιχειρούν οι Ουκρανοί στα σύνορα με τη Ρωσία. Και όλα αυτά ενώ η Μόσχα συνεχίζει το «σφυροκόπημα» το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις. 

Ο επικεφαλής της δυτικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ της Ρωσίας δήλωσε ότι η κατάσταση στα σύνορα με την Ουκρανία είναι «δύσκολη αλλά ελεγχόμενη» μετά από αναφορές για ουκρανική επίθεση την Τρίτη (27.08.2024).

Το Μπέλγκοροντ, όπως και άλλες παραμεθόριες περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού από τότε που η Ουκρανία εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση στη γειτονική περιοχή του Κουρσκ.

Ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ έκανε λόγο στο Telegram για μια απόπειρα επίθεσης στην περιοχή του Μπέλγκοροντ το πρωί της Τρίτης.

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο εχθρός προσπαθεί να διαπεράσει τα σύνορα της περιοχής του Μπέλγκοροντ», έγραψε ο Γκλάντκοφ στο Telegram.

«Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η κατάσταση στα σύνορα παραμένει δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο. Ο στρατός μας εκτελεί προγραμματισμένες εργασίες. Παρακαλούμε μείνετε ψύχραιμοι και εμπιστευτείτε μόνο επίσημες πηγές πληροφοριών».

Το κανάλι Mash, ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ότι περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες έκαναν επίθεση σε δύο ρωσικά σημεία ελέγχου στη Νεχοτέγιεβκα και στο Σεμπεκίνο, στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις