Τρίτη, 27 Αυγ.
32oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου ήρθε με φόρα και μπλόκαρε την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πόπη Τσαπανίδου ήρθε με φόρα και μπλόκαρε την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή

Η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επί Αλέξη Τσίπρα από τον Δεκέμβριο του 2022 και στενή συνεργάτης του έως την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος στις 6 Ιουλίου του 2023, αποφάσισε τελικά να αποδεχθεί την έδρα του βουλευτή Επικρατείας από την οποία παραιτήθηκε ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Με αυτό τον τρόπο, η Πόπη Τσαπανίδου έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του Στέφανου Κασσελάκη να μπει στη Βουλή ως βουλευτής Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι αντικειμενικός στόχος του κ. Ηλιόπουλου ήταν να γίνει βουλευτής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η “φωνή” τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά στην δήλωση παραίτησής του στις 10 Αυγούστου 2024 ο κ. Ηλιόπουλος.

Όπως αποδείχθηκε όμως, δεν είχαν όλοι την ίδια βούληση και αυτή τη φορά η Πόπη Τσαπανίδου έκανε η ίδια αυτό το οποίο είχε προτρέψει τον Αλέξη Τσίπρα: Ήρθε με… φόρα.

Το παρασκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το απόγευμα της Δευτέρας (26/08/24) η κα Τσαπανίδου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από το γραφείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κλειστεί ένα ραντεβού για το πρωί της Τρίτης (27/08/24) με τον Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη.

Το ραντεβού όντως έγινε και όπως μετέδωσε το newsit.gr η Πόπη Τσαπανίδου πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου.

Εκεί, ο κ. Καπνισάκης την ρώτησε αν θα αποδεχθεί την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν ό,τι μπορούν για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή τότε έλαβε την απάντηση ότι ήδη είχε δεχθεί τηλεφώνημα από Προεδρείο της Βουλής και είχε αποδεχθεί την έδρα από την οποία παραιτήθηκε ο Όθων Ηλιόπουλος.

Λίγη ώρα αργότερα η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα ορκιστεί βουλευτής την Παρασκευή 30 Αυγούστου, σε ανάρτησή της στο facebook έγραφε: «Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις