Τρίτη, 27 Αυγ.
32oC Αθήνα

Χαλκιδική: «Θα το δώσω τέρμα, να μην σηκώσουν τα κεφάλια τους» – Οι καταθέσεις του αδερφού και της μητέρας του 19χρονου

Χαλκιδική: «Θα το δώσω τέρμα, να μην σηκώσουν τα κεφάλια τους» – Οι καταθέσεις του αδερφού και της μητέρας του 19χρονου

Σοκάρουν οι περιγραφές του αδερφού και της μητέρας του 19χρονου Γιάννη, που βρήκε ακαριαίο θάνατο στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τα δύο τραγικά πρόσωπα, που είδαν τον άτυχο νεαρό να βρίσκει ακαριαίο θάνατο μπροστά στα μάτια τους, μέσα στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Μέσα από τις καταθέσεις τους, τις οποίες φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, περιγράφουν πώς οι στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης της οικογένειας, μετατράπηκαν σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

«Θα το βάλω τέρμα»

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδερφός του θύματος, ο χειριστής είπε ότι θα έβαζε το μηχάνημα «στο τέρμα»:

«Πήγαμε να καθίσουμε με τον αδερφό μου σε μία διπλή θέση όμως ήρθε ο χειριστής του μηχανήματος και μας είπε να καθίσουμε σε άλλη χωρίς να μας εξηγήσει το λόγο. Βάλαμε ζώνες και ο χειριστής μας ήλεγξε για την χρήση της ζώνης. Το μηχάνημα είχε κόσμο αλλά δεν ήταν γεμάτο ούτε στις μισές θέσεις. Λίγο πριν ξεκινήσει το μηχάνημα ο χειριστής καθώς πήγαινε προς το κουβούκλιο από όπου χειρίζεται το μηχάνημα, είπε σε κάποιον άλλο: «θα το δώσω τέρμα, θα τους κάνω να μην μπορούν να σηκώσουν τα κεφάλια τους».

«Είδα τον αδερφό μου να εξαφανίζεται»

Περιγράφοντας τα λεπτά πριν το σοκαριστικό δυστύχημα, ο 16χρονος αναφέρει ότι όσο το παιχνίδι λειτουργούσε, άκουγαν τα καθίσματά τους να τρίζουν, με τον ίδιο να αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να ξεκολλήσουν:

«Αρχικά περιστρεφόταν αργά αλλά ξαφνικά άρχισε να περιστρέφεται πολύ γρήγορα και για αρκετή ώρα τα καθίσματα όπου καθόμασταν με τον αδερφό μου άρχισαν να τρίζουν. Μετά από λίγο το τρίξιμο δυνάμωσε και άρχισε να ακούγεται πίσω από την πλάτη μας. Είπα στον αδερφό μου ότι το κάθισμα ξεκολλάει και άρχισα να νιώθω την πλάτη του καθίσματος να κινείται και να φεύγει από τη θέση του. Ξαφνικά σε κλάσματα δευτερολέπτου είδα τον αδερφό μου να εξαφανίζεται να εκτοξεύεται από το κάθισμα. Εγώ πρόλαβα και κρατήθηκα από την χειρολαβή».

Όπως αναφέρει το παιδί, μέχρι το μηχάνημα να σταματήσει να γυρίζει και ο ίδιος να κατέβει από αυτό, ο χειριστής ήταν άφαντος.

«Γύρισα πίσω, βγήκα από το κάθισμα και είδα τον αδερφό μου κάτω αιμόφυρτο, συγκεκριμένα ανάσκελα, και με το κεφάλι προς τα κάτω. Κοίταξα στο κουβούκλιο και είδα ότι ο χειριστής είχε ήδη φύγει και αυτό ήταν άδειο. Έπειτα ήρθε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομία. Εγώ από την συγκινησιακή μου φόρτιση, καθώς κατάλαβα ότι ο αδερφός μου χτύπησε πολύ σοβαρά, χτύπησα το τζάμι από το κουβούκλιο, το οποίο έσπασε, και χτύπησα το δεξί μου χέρι».

«Είδα το παιδί μου να πετάγεται στον αέρα»

Στο λούνα παρκ εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με τη μητέρα του αδικοχαμένου Γιάννη να βλέπει το παιδί της να εκσφενδονίζεται στον αέρα και να βρίσκει ακαριαίο θάνατο μπροστά στα μάτια της. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, περιέγραψε στους αστυνομικούς:

«Τα παιδιά κάθισαν στο ίδιο κάθισμα και το μηχάνημα ξεκίνησε. Εγώ με τον μικρότερο γιο μου ηλικίας 12,5 ετών καθόμασταν κάτω και παρακολουθούσαμε. Κάποια στιγμή γυρνούσε πολύ γρήγορα και φώναξα τον χειριστή να ελαττώσει ταχύτητα, πλην όμως εκείνος δεν άκουσε και μετά από λίγο άκουσα ένα τρίξιμο και σε ελάχιστο χρόνο το κάθισμα έσπασε και είδα τον μεγαλύτερο γιο μου να πετάγεται κάτω στο έδαφος με το κεφάλι και τα πόδια του στην τελική θέση του σώματος του να είναι στα κάγκελα του μηχανήματος.

Ο άλλος μου γιος κρατήθηκε από το κάθισμα. Αμέσως έτρεξα προς το σημείο όπου είχε πέσει ο γιος μου και με το που τον είδα, θόλωσαν τα μάτια μου και άρχισα να φωνάζω. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και τον οδήγησε στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, όπου μετέβησα και εγώ μαζί με τα άλλα μου παιδιά και μας ανακοίνωσαν τον θάνατό του».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης, Ιάσονας Τσόλης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις