Τρίτη, 27 Αυγ.
31oC Αθήνα

Όμηρος της Χαμάς το έσκασε και είναι ελεύθερος μετά από 326 ημέρες σε αιχμαλωσία

Όμηρος της Χαμάς το έσκασε και είναι ελεύθερος μετά από 326 ημέρες σε αιχμαλωσία

Τον λένε Qaid Farhan Alkadi, είναι 52 ετών, και μετά από 326 ημέρες που ήταν όμηρος της Χαμάς κατάφερε να το σκάσει και να επιστρέψει σπίτι του. 

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ ο 52χρονος που ήταν όμηρος της Χαμάς κατάφερε να διαφύγει από τους απαγωγείς του και προσέγγισε μονάδες του στρατού του Ισραήλ, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Άλλες πληροφορίες από τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν ότι. ο στρατός και η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, διέσωσαν τον όμηρο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι, ηλικίας 52 ετών, με καταγωγή από τη Ραχάτ, μια βεδουίνικη πόλη στην έρημο της Νεγκέβ, τον οποίο είχε απαγάγει η Χαμάς και τον είχε οδηγήσει στη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου.

Ο στρατός ωστόσο δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση επικαλούμενος «την ασφάλεια των ομήρων, των στρατιωτικών δυνάμεων και την εθνική ασφάλεια». Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι περιορίστηκε να πει ότι ο Αλκάντι διασώθηκε από ένα υπόγειο τούνελ.

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους», υπογράμμισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Ο Κάιντ Φαρχάν Αλκάντι εργαζόταν ως φύλακας στο κιμπούτς Μαγκέν, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, όταν έπεσε θύμα απαγωγής την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων.

Είναι ένας από τους έξι βεδουίνους που απήγαγε η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση στις αιματηρές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ο 52χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, ενώ το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η επιστροφή του στην πατρίδα δεν είναι τίποτα λιγότερο από θαυματουργή». Είπε ότι «υπέμεινε 326 ημέρες σε αιχμαλωσία».

Ενθουσιασμένος νωρίτερα ο αδερφός του δήλωσε ότι το νέο αυτό είναι πιο χαρμόσυνο και από τη γέννηση ενός παιδιού. 

 

 

Στη συνέχεια έτρεξαν για να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους. 

 

Πιστεύεται ότι υπάρχουν 110 όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς, περίπου το ένα τρίτο των οποίων εκτιμάται ότι είναι νεκροί.

Ένας μεγάλος αριθμός απελευθερώθηκε σε αντάλλαγμα για τους Παλαιστίνιους που φυλακίστηκαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια κατάπαυσης του πυρός τον περασμένο Νοέμβριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις