Τρίτη, 27 Αυγ.
30oC Αθήνα

Ο Βόιτσιεχ Σέζνι ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας

Ο Βόιτσιεχ Σέζνι ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας

Ο Βόιτσιεχ Σέζνι ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας της σε ηλικία 34 ετών. Ο Πολωνός τερματοφύλακας αποφάσισε να αποσυρυθεί από τη δράση λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του από τη Γιουβέντους.

Ο Βόιτσιεχ Σέζνι γνωστοποίησε την απόφαση του να αποσυρθεί από τη δράση με ανάρτηση του στο Instagram.

«Έφυγα από τη Βαρσοβία, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τον Ιούνιο του 2006, για να ενταχθώ στην Άρσεναλ, με ένα όνειρο: να ζήσω από το ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν το ξεκίνημα ενός ταξιδιού ζωής. Ό,τι έχω και ό,τι είμαι το χρωστάω στο όμορφο παιχνίδι του ποδοσφαίρου» έγραψε στο Instagram ο Πολωνός τερματοφύλακας, o οποίος αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, παρότι είχε προτάσεις από τη Μόντσα και την Αλ Νασρ.

Ο Σέσνι εντάχθηκε στην Άρσεναλ σε ηλικία 16 ετών, προερχόμενος από τις ακαδημίες της Λέγκια Βαρσοβίας. Έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα των «κανονιέρηδων» τον Σεπτέμβριο του 2009 και λίγο καιρό αργότερα πήγε δανεικός στην Μπρέντφορντ.

Στα μέσα της περιόδου 2010-11, ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να του εμπιστευθεί τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της Άρσεναλ, την οποία κράτησε ως τα μέσα της περιόδου 2014-15, πανηγυρίζοντας δύο κύπελλα Αγγλίας και ένα Community Shield. Το καλοκαίρι του 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στη Ρόμα, όπου έμεινε δύο χρόνια, και το καλοκαίρι του 2017 μεταγράφηκε στη Γιουβέντους, όπου και παρέμεινε ως το τέλος της περσινής σεζόν (και της καριέρας του, όπως αποδείχθηκε).

Με τη «Γηραιά Κυρία» κατέγραψε 200 συμμετοχές και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και δύο σούπερ καπ Ιταλίας. Αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας της Premier League την περίοδο 2013-14 και της Serie A τη σεζόν 2019-20.

Παράλληλα, ο Σέζνι υπήρξε επί σειρά ετών ο βασικός πορτιέρε της εθνικής Πολωνίας, με την οποία κατέγραψε 84 συμμετοχές και αγωνίστηκε στο EURO 2012 (όπου αποβλήθηκε στην πρεμιέρα απέναντι στην εθνική Ελλάδας), στο EURO 2016 (όπου τραυματίστηκε στην πρεμιέρα και δεν ξαναέπαιξε), στο Μουντιάλ 2018, στο EURO 2020, στο Μουντιάλ 2022 και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις