Τρίτη, 27 Αυγ.
28oC Αθήνα

Έλβις Πρίσλεϊ: Στο «σφυρί» τα χρυσά δαχτυλίδια του βασιλιά του rock ‘n’ roll

Έλβις Πρίσλεϊ: Στο «σφυρί» τα χρυσά δαχτυλίδια του βασιλιά του rock ‘n’ roll
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από 35.000 ως 60.000 δολάρια, θα πληρώσει όποιος επιθυμεί για να αγοράσει τα δύο μοναδικά χρυσά δαχτυλίδια του Έλβις Πρίσλεϊ που βγαίνουν σε δημοπρασία το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Πέρα από τα δαχτυλίδια, σε δημοπρασία θα βγουν και ένα μικρόφωνο από το σπίτι του Έλβις Πρίσλεϊ στο Λας Βέγκας και ένα μπουκαλάκι χαπιών του με ημερομηνία Μάρτιος του 1977, δηλαδή 5 μήνες πριν φύγει από τη ζωή.

Στο «Artifacts of Hollywood & Music» (ο τίτλος της δημοπρασίας), θα παρουσιαστούν 400 συλλεκτικά αντικείμενα διάφορων προσωπικοτήτων της μουσικής και του κινηματογράφου, μεταξύ αυτών του ιδρυτή των Beach Boy Μπράιαν Γουίλσον, Prince και Aaliyah.

Στο «σφυρί» θα βγουν και αντικείμενα της Αμπιγκέιλ Φόλγκερ, μιας κληρονόμου που υπήρξε θύμα του δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον και των συνεργών του.

Πέρα από τα αντικείμενα του Έλβις Πρίσλεϊ, άλλο ένα σημαντικό κομμάτι της δημοπρασίας είναι και η χειρόγραφη επιστολή από τον Μπράιαν Γουίλσον προς το μέλος του συγκροτήματός του των Beach Boys και ξάδελφο, Μάικ Λαβ.

Η αξία της υπολογίζεται πως θα φτάσει τα 10.000 δολάρια.

«Η συγκεκριμένη δημοπρασία έχει ορισμένα αρκετά δυνατά αντικείμενα αναφορικά με τις συναισθηματικές διασυνδέσεις για τους ανθρώπους», δήλωσε η Μπριγκίτ Κρουζ, μία από τις διοργανώτριες της πώλησης.

«Υπάρχει αυτό το στοιχείο της τραγωδίας και των ειδώλων που μας εγκαταλείπουν πολύ νωρίς», είπε.

Τα κοσμήματα που ανήκαν στον Έλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 1977, «συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι παραμένει ένα από τα πλέον ισχυρά περιουσιακά στοιχεία στον πλανήτη», κατέληξε η Κρουζ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις