Τετάρτη, 28 Αυγ.
31oC Αθήνα

Apple: Προχωρά σε απολύσεις στις υπηρεσίες Books, Bookstore και News

Apple: Προχωρά σε απολύσεις στις υπηρεσίες  Books, Bookstore και News

Σε ένα σπάνιο βήμα δηλαδή αυτό της περικοπής θέσεων εργασίας (περίπου 100) στον όμιλο ψηφιακών υπηρεσιών της προχώρησε η Apple, στο πλαίσιο της αλλαγής των προτεραιοτήτων του τμήματος.

Η Apple ενημέρωσε τους υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονταν σε διάφορες ομάδες στο τμήμα υπηρεσιών του ανώτερου αντιπροέδρου Έντι Κου (Eddy Cue), ότι έχασαν τις θέσεις εργασίας τους την Τρίτη (27.8.2024), σύμφωνα με το Bloomberg. 

Οι απολύσεις περιλάμβαναν και κάποιες θέσεις μηχανικών, ενώ οι μεγαλύτερες περικοπές έγιναν στην ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή Apple Books και το Apple Bookstore. Υπήρξαν επίσης απολύσεις σε άλλες ομάδες υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης αυτής που διαχειρίζεται τα Apple News.

Το Apple Books έχει γίνει λιγότερο σημαντική προτεραιότητα για την εταιρεία, η οποία δεν το βλέπει ως σημαντικό μέρος της σειράς υπηρεσιών της. Η εφαρμογή Books αναμένεται ακόμα να αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά με την πάροδο του χρόνου. Όσον αφορά το Apple News, οι απολύσεις δεν αποτελούν ένδειξη ότι η εστίασή του μειώνεται, είπαν.

Οι απολύσεις είναι σχετικά σπάνιες στην Apple, αν και η εταιρεία έχει κάνει τουλάχιστον τέσσερις γύρους μειώσεων το 2024. Νωρίτερα φέτος, απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους όταν έκλεισε το έργο της για τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, καθώς και μια προσπάθεια για την κατασκευή οθονών microLED. Επίσης, έκλεισε μια ομάδα στο Σαν Ντιέγκο.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις