Τετάρτη, 28 Αυγ.
32oC Αθήνα

Κεχαγιά για Κασσελάκη: Ελέγχει το κόμμα, διοικεί και προεδρεύει – Μπορεί και να μην γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές

Κεχαγιά για Κασσελάκη: Ελέγχει το κόμμα, διοικεί και προεδρεύει – Μπορεί και να μην γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές

Στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, τονίζοντας ότι ο «Στέφανος Κασσελάκης ελέγχει το κόμμα».

«Μπορεί να προεδρεύει και να διοικεί», επεσήμανε η Βούλα Κεφαγιά για τον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (28.08.24) στο OPEN.

«Εγώ ακούω πολλά χρόνια τώρα ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι αρχηγοκεντρικά, το ”ελέγχω” καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο να ελέγχω λαμβάνοντας αποφάσεις υπέρ μου, άλλο να μπορώ να προεδρεύω και να διοικώ. Αυτό το κάνει», πρόσθεσε η κυρία Κεχαγιά.

Και στη συνέχεια, δήλωσε: «Πρόθεσή του είναι να ενώσει, είναι πρόεδρος όλου του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιοι τον αμφισβητούν, μπορούν να το καταθέσουν επίσημα στα Όργανα του κόμματος».

 

Η ίδια ερωτηθείσα, αν ο κ. Κασσελάκης είναι έτοιμος για εκλογές, είπε: «Έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί». 

«Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά αν κάποιοι θέσουν επίσημα αίτημα αμφισβήτησης, τότε θα τηρηθεί το καταστατικό», διευκρίνισε.  

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην πραγματικότητα άνοιξε ακόμα περισσότερο το ρήγμα που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης υπέστη την πρώτη του μεγάλη ήττα, δεδομένου ότι αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι δεν ελέγχει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χθεσινή μέρα ήταν πραγματικά καθοριστική για όσα  θα συμβούν το επόμενο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κ. Κασσελάκης μπορεί να ελέγχει την ΚΕ – και προφανώς και το συνέδριο του κόμματος – δεν έχει όμως μία ευρεία πλειοψηφία στην ΚΟ του κόμματος  του.

Υπενθυμίζεται ότι την εισήγηση του – η οποία είχε να κάνει με την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, και την αλλαγή των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων – την  υπερψήφισαν μόνο οι 17  βουλευτές που αποτελούν την δική του ομάδα, ενώ  οι «87» – που καταψήφισαν –  και που κοινοβουλευτικά αριθμούσαν σε 7 απέκτησαν άλλους  5 βουλευτές φτάνοντας τους 12. Παρών ψήφισαν 4 βουλευτές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις