Τετάρτη, 28 Αυγ.
34oC Αθήνα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μειώνονται τα διόδια στην Αττική Οδό από 6 Οκτωβρίου – Η δύσκολη φάση με τις τιμές βαίνει προς το τέλος της

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μειώνονται τα διόδια στην Αττική Οδό από 6 Οκτωβρίου – Η δύσκολη φάση με τις τιμές βαίνει προς το τέλος της
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκτενή αναφορά στα ζητήματα της ακρίβειας και της αντιμετώπισής της έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει με πολλά νομοσχέδια αλλά και την νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα αναφερόμενος στο υπουργικό συμβούλιο ειδικά στο θέμα αυτό τόνισε: «Θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για τη νέα σύμβαση της Αττικής Οδού και θα υπάρχει χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες από τις 6 Οκτωβρίου καθώς τα διόδια θα μειωθούν από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ».

«Στο επίκεντρο είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της. Μου δίνεται αφορμή ξεκινώντας να σχολιάσω, το κλίμα που κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν γύρω από τις τιμές στην αγορά, σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός υποχωρεί και οι αυξήσεις των τιμών έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τα αναχώματα που έχουμε υψώσει είναι πολλά είναι αποτελεσματικά και αυτή η δύσκολη φάση βαίνει προς το τέλος. Η μάχη συνεχίζεται. Έχουμε τώρα το μέτωπο των σχολικών ειδών. Είδα με χαρά πως αρκετές αλυσίδες προσφέρουν αισθητά χαμηλότερες τιμές από πέρσι. Πιστεύω πως δεν θα επιβαρυνθούν δυσανάλογα τα νοικοκυριά. Κανείς δεν λέει πως οι τιμές δεν έχουν ανέβει στην πατρίδα μας τελευταία. Αντιστεκόμαστε όμως και οι τιμές πέφτουν. Ο δείκτης στις τιμές τροφίμων κινείται πτωτικά. Η Ελλάδα παρά τα εμπόδια ανεβάζει ταχύτητα και η κυβέρνησή μας υλοποιεί καθημερινα το σχέδιο τετραετίας που έχει. Όλα τα βήματα που γίνονται θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές προς όφελος των πολιτών. Θέλουμε και μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα και θα πούμε περισσότερα γι’ αυτό. Θα απαντήσουμε σε μύθους πως έχουμε χαμηλότερους μισθούς από τη Βουλγαρία».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σίγουρα η αντιπολίτευση μπορεί να μείνει αιχμάλωτη των αδιεξόδων της την αφήνουμε στην κρίση της όσο αυξάνονται τα αδιέξοδα της αντιπολίτευσης αυξάνονται οι ευθύνες μας.  Δε νομίζω ότι ο κόσμος ασχολείται με αυτά που συμβαίνουν στην αντιπολίτευση αλλά στην καθημερινότητα του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και για την παρουσίαση που θα γίνει για την έκθεση του Ταμείου Ανάκαμψης και έστειλε μήνυμα στους υπουργούς του λέγοντας ότι όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Αναφέρθηκε επίσης στα νέα όπλα στην φαρέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας με τα νέα γραφεία αντιμετώπισής της το κράτος πλέον μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά δίπλα στις γυναίκες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις