Τετάρτη, 28 Αυγ.
34oC Αθήνα

Χρήστος Ζαφείρης: Πως ο Έλληνας μέσος είπε το «ναι» στην Εθνική Ελλάδας – Ο ρόλος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Χρήστος Ζαφείρης: Πως ο Έλληνας μέσος είπε το «ναι» στην Εθνική Ελλάδας – Ο ρόλος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Χρήστος Ζαφείρης θα αποτελέσει το νέο μέλος της Εθνικής Ελλάδας, με τον Έλληνα μέσο να ενισχύει τη μεσαία γραμμή της γαλανόλευκης και να δίνει μία ποιοτική λύση στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Χρήστος Ζαφείρης επέλεξε να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και όχι με εκείνη της Νορβηγίας, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίζει σημαντικό ρόλο στην απόφαση του 21χρονου μεσοεπιθετικού, ο οποίος θεωρείται ένα μεγάλο ταλέντο, μετρώντας έξι γκολ και οκτώ ασίστ σε 63 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Σλάβια Πράγας, στην οποία αγωνίζεται από τον Ιανουάριο του 2023.

Ο έμπειρος τεχνικός, μόλις ανέλαβε το τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας, μίλησε με την ΕΠΟ, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα ο Χρήστος Ζαφείρης να πάρει γρήγορα ελληνικό διαβατήριο και να αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε εδώ και καιρό τις εμφανίσεις του Ζαφείρη και είχε ξεχωρίσει την περίπτωση του, μίλησε αρκετές φορές μαζί του τηλεφωνικά, καθώς δίνει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της προσωπικής επαφής.

Ο Χρήστος Ζαφείρης πείστηκε από το πλάνο του ομοσπονδιακού τεχνικού, ενώ δεδομένη ήταν και η επιθυμία του να αγωνιστεί για την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε στις μικρές ηλικίες με την εθνική Νορβηγίας.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες τις διαδικασίες για έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας, πηγαίνοντας στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου συναντήθηκε και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η μοναδική πλέον εκκρεμότητα είναι τελικό “ΟΚ” της FIFA, το οποίο είναι θέμα χρόνου, με τον Ζαφείρη να ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις