Τετάρτη, 28 Αυγ.
34oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Εμπλοκή στα πειρατικά δίκτυα η συμφωνία Cosmote Tv με Nova

Εμπλοκή στα πειρατικά δίκτυα η συμφωνία Cosmote Tv με Nova

Πολύ θετικά αποτελέσματα έχει φέρει η συνεργασία των δύο συνδρομητικών πλατφορμών, αφού λίγες μόνο ημέρες από την έναρξή της για τη χονδρική ανταλλαγή αθλητικών καναλιών μεταξύ Nova και Cosmote TV καταγράφεται αύξηση του αριθμού των χρηστών που εγκαταλείπουν τις παράνομες πλατφόρμες επιλέγοντας τις νόμιμες συνδρομές.

Λόγω της ανταγωνιστικής τιμής που προσφέρουν πλέον οι πάροχοι, η μείωση του κατακερματισμού του αθλητικού περιεχομένου, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ποιότητα περιεχομένου και υπηρεσιών, φαίνεται πως έπεισε πολλούς καταναλωτές να επενδύσουν σε επίσημες πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης. Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες παρατηρούνται εκατοντάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από παλιούς «πειρατικούς» συνδρομητές που επιλέγουν να κάνουν στροφή στη νομιμότητα, αφού πλέον οι τιμές των πειρατικών σχεδόν ισοσκελίστηκαν με τις νόμιμες συνδρομές.

Η δυνατότητα των παρόχων να ενσωματώσουν κορυφαία αθλητικά γεγονότα και προγράμματα στις υπηρεσίες τους, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστική τιμή, καθιστά τη νόμιμη πρόσβαση στο αθλητικό περιεχόμενο μια πιο προσιτή και ελκυστική επιλογή. Οι συνδρομητές έχουν πλέον πρόσβαση σε ευρύτερο φάσμα αθλητικών προγραμμάτων, ενισχύοντας την αξία της συνδρομής τους.

Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αρχές έχουν εντείνει τις διώξεις εναντίον της συνδρομητικής πειρατείας, τόσο για τους πειρατές, όσο και για τους τελικούς χρήστες. Ο φόβος των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων και προστίμων λοιπόν εκτιμάται ότι είναι ένας ακόμη καθοριστικός παράγοντας, ο οποίος ώθησε πολλούς χρήστες να εγκαταλείψουν τις παράνομες συνδρομές. Άλλωστε οι αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους και τις ποινικές διώξεις εναντίον της συνδρομητικής πειρατείας, τόσο για τους πειρατές, όσο και για τους τελικούς απλούς χρήστες, γεγονός που λειτούργησε ως αποτρεπτικός παράγοντας για όσους συνέχιζαν να χρησιμοποιούν παράνομες πλατφόρμες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καταναλωτές αναζητούν πλέον ασφαλείς και νόμιμες επιλογές για να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους αθλητικό περιεχόμενο.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως όσοι αποκτούν πρόσβαση σε παράνομες ροές, είτε μέσω ιστοτόπων δωρεάν ροής είτε μέσω εφαρμογών, πρόσθετων ή συσκευών, κινδυνεύουν να λάβουν κακόβουλο λογισμικό, δίνοντας σε εγκληματίες πρόσβαση στο δίκτυό τους ή στη συσκευή τους και διακυβεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Σύμφωνα με στοιχεία, ένας στους τρεις ανθρώπους που μεταδίδουν παράνομα περιεχόμενο έχει πέσει θύμα απάτης, ή κλοπής ταυτότητας εξαιτίας αυτού. Πάνω από 2,7 εκατομμύρια παράνομοι streamers ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν πέσει θύματα ιών, οι οποίοι μπορούν να επιβραδύνουν τη λειτουργία των συσκευών, αλλά και να τους κλέψουν δεδομένα. Οι ειδικοί στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επίσης διαπίστωσαν ότι από τους 50 παράνομους πειρατικούς ιστότοπους ροής που ανέλυσαν, το 90% ταξινομήθηκαν ως επικίνδυνοι.

Δικαιολογημένα λοιπόν τα πρώτα αποτελέσματα της συνεργασίας Nova και Cosmote TV εκτιμούνται ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με την αγορά να δείχνει σαφή σημάδια στροφής προς τις νόμιμες υπηρεσίες και κυρίως να αναδεικνύεται το μεγάλο όφελος του πελάτη. Η μείωση της πειρατείας, η αύξηση των νόμιμων συνδρομών και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παρόχων περιεχομένου αποτελούν θετικά βήματα προς την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Θετικό βέβαια είναι και το πρόσημο για τα κρατικά έσοδα, αφού εκατοντάδες εκατομμύρια που διακινούνται στην μαύρη αγορά ετησίως, με τη συμφωνία αυτή, αλλά και με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, δύναται πλέον να μεταπέσουν στο νόμιμο οικοσύστημα και να αποτελέσουν μία προστιθέμενη αξία στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, στην ανάπτυξη και στις νέες θέσεις εργασίας. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις