Τετάρτη, 28 Αυγ.
29oC Αθήνα

Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε πισίνα κατασκήνωσης – «Μας είπαν ότι η Αγγελική ήπιε λίγο νερό όσο κολυμπούσε»

Χαλκιδική: Συγκλονίζει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε πισίνα κατασκήνωσης – «Μας είπαν ότι η Αγγελική ήπιε λίγο νερό όσο κολυμπούσε»
EUROKINISSI

«Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι η κόρη μου είχε πιει λίγο νερό, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της», εξηγεί ο χαροκαμένος πατέρας της άτυχης 8χρονης που ξεψύχησε μέσα σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική.

Ο πατέρας της 8χρονης, Χρήστος Καζάζης, μίλησε στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο έμαθε πως το αγγελούδι του έφυγε από τη ζωή όσο ήταν διακοπές σε κατασκήνωση. Ο ίδιος μάλιστα, προχώρησε και σε μία αποκάλυψη υποθέτοντας το τι μπορεί να προκάλεσε τον πνιγμό της ανήλικη στη Χαλκιδική.

«Χτύπησε το τηλέφωνο στις 16:00 και ήταν από την κατασκήνωση. Ξαφνιάστηκα γιατί ήταν ασυνήθιστη ώρα, το σήκωσε η σύζυγος και την ενημέρωσαν ότι η Αγγελική (8χρονη) είχε πιει λίγο νερό όσο κολυμπούσε. Μας φάνηκε περίεργο που μας πήραν τηλέφωνο για τέτοιο λόγο, εκεί μας είπαν ότι το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και ότι μεταφέρεται στο κέντρο υγείας Κασσάνδρας».

Εκεί ο πατέρας της μικρής, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, έδωσε λεπτομέρειες για το δεύτερο και μοιραίο τηλεφώνημα που δέχτηκε: «Με ρώτησαν πάλι από την κατασκήνωση αν είχα ξεκινήσει για να πάω εκεί, απάντησα ότι βρισκόμουν καθ’ οδόν και μου είπαν “μην ξεκινάτε το παιδί διασωληνώθηκε και πάει στο ΑΧΕΠΑ”».

Στις 12 Αυγούστου είχαν σταλεί φωτογραφίες στον πατέρα της Αγγελικής από την υπεύθυνη της κατασκήνωσης στις οποίες φαινόταν η 8χρονη μαζί με την 10χρονη αδερφή της να κάνουν μπάνιο στην πισίνα χωρίς τα βοηθητικά φουσκωτά μπρατσάκια τους: «Η Αγγελική δεν ήξερε μπάνιο χωρίς τα μπρατσάκια της. Τους είχα πει να τα φοράνε πάντα και είχαμε ενημερώσει και τη διοίκηση της κατασκήνωσης. Η 10χρονη αδερφή της ήταν η μόνη που την έψαξε».

Και συνέχισε: «Είχαμε εμπιστευτεί την κατασκήνωση. Τις πήγαμε και πέρσι εκεί για διακοπές. Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή. Τα κορίτσια κολυμπούσαν χωρίς προστασία σε πισίνα που έφτανε πάνω από 2 μέτρα βάθος».

Η αποκάλυψη για την πισίνα

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης, αποκάλυψε στην εκπομπή Live News ότι οι ανήλικοι κατασκηνωτές της μονάδας στη Χαλκιδική, υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως: «Το παιδί πιθανόν πνίγηκε μέσα στη “φασαρία” με τα πολλά παιδιά σε θολή πισίνα που δεν έβλεπες τον πάτο της».

Η 10χρονη αδερφή της αδικοχαμένης Αγγελικής στην κατάθεσή της είπε ότι τελευταία φορά είδε την 8χρονη ήταν μέσα στην πισίνα. Η υπεύθυνη ομαδάρχισσα είχε πει ότι όλα τα παιδιά βγήκαν από το νερό, πράγμα που εξετάζεται.

Οι αρχές εξετάζουν επίσης, το ενδεχόμενο το νερό της πισίνας να ήταν βρώμικο ή θολό, ενώ προκύπτει ότι οι υπεύθυνοι έφυγαν με τα υπόλοιπα παιδιά χωρίς να γίνει καταμέτρηση με αποτέλεσμα η 10χρονη να είναι η μόνη που έψαξε την 8χρονη που πιθανόν να μη βγήκε και ποτέ από το νερό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις